fbpx
 
Judecătorul Dan Anton: el a înșelat-o, tot el divorțează

Judecătorul Dan Anton: el a înșelat-o, tot el divorțează


A avut escapade amoroase şi, în mod surprinzător, el a fost cel care a ales să rupă mariajul. Controversatul judecător Dan Anton a decis să pună punct mariajului cu soţia sa, Verginica. Anton, suspendat din funcţia de magistrat al Curţii de Apel Iaşi, a fost trimis în judecată, anul trecut, pentru infracţiuni de corupţie. Din dosar au reieşit două aventuri extraconjugale ale judecătorului.

 

Acţiunea de divorţ a fost depusă de Dan Anton la Judecătoria Iaşi, încă din 7 decembrie anul trecut, dar instanţa nu a stabilit încă un prim termen de judecată.

 

A scos-o din acte

Judecătorul împreună cu soţia sa, Verginica, deţineau două terenuri, de 372 metri pătraţi în Iaşi, respectiv de 615 metri pătraţi în comuna Ciurea şi o casă de locuit de 215 metri pătraţi în Iaşi, potrivit unei declaraţii de avere completate în urmă cu mai bine de doi ani. Totodată, Dan Anton mai avea un autoturism Audi A6, achiziţionat în 2007.

Soţii Anton au trei copii, o fiică şi doi băieţi. Verginica nu mai apare de câţiva ani în rubrica de venituri din declaraţia de avere a lui Anton, anterior aceasta fiind juristă la o firmă. „Nu doresc să comentez”, a spus scurt magistratul, întrebat de ce a ales să divorţeze.

 

Dan Anton a câlcat strâmb şi în căsnicie

 

Acuzat de corupţie

Judecătorul Dan Anton, concubina sa Marina Moglan, fostul senator Teodor Haucă şi alte două persoane au fost trimişi în judecată, în vara anului trecut, de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru mai multe infracţiuni de corupţie. Printre altele, judecătorul ieşean a fost acuzat de anchetatori că a cerut bani pentru a interveni la magistraţi în cazul unei persoane judecate pentru contrabandă cu ţigări, dar şi pe lângă parlamentari şi miniştri din Republica Moldova, pentru un om de afaceri.

Anton ar fi instalat şi un dispozitiv video în apartamentul fostului soţ al concubinei sale, pentru a-l şantaja.

 

Aventura cu grefiera

În acelaşi dosar, grefiera Gabriela Mihalea Prelipcean a fost acuzată că că l-ar fi informat pe judecător, printr-un intermediar, că ar fi fost interceptat. „Inculpata, grefieră la Judecătoria Iaşi, a avut anterior anului 2015, o relaţie intimă cu judecătorul Anton Dan”, susţineau procurorii. 

Următorul termen al procesului va fi pe 12 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti. Magistraţii bucureşteni au hotărât la sfârşitul anului trecut să menţină măsura controlului judiciar cu privire la Anton şi Moglan, dar le-a înlăturat obligaţia de a lua legătura unul cu altul.

 

 Palatul de Justiţie, scena amorului dintre un judecător şi o grefieră

 

Mesaje incendiare de la grefieră

Procurorii susţineau că în martie 2015 Mihaela Prelipcean i-ar fi trimis mai multe sms-uri magistratului, în care l-ar fi ameninţat pe acesta, o parte dintre mesaje fiind redate şi în rechizitoriu (sunt redate exact): „vezi ca am prea multa rabdare su mult bun simt si o fac pe proasta ca sa nu incep razbunarea...la cate faci tu, stii ca pot face multe si stii cum te trezesti din nesimtirea asta. fara psihologie si filosofie..pot face multe pe intelesul tau de mitocan”, „cam cum o sa fie razbunarea mea dupa atata timp de suferinta...itu ies tot pe ochi...nimic nu ma mai opreste“; „daca vrei divort..proasta mai sunt...auzi au imi puneam inima pe tava si povestea de copaci si crengi can el e un marlanete...itu fac eu divortul”, au transcris procurorii mesajele în actul de acuzare.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: