fbpx
 
Vreți salarii? Tăiați două treimi din numărul primăriilor

Vreți salarii? Tăiați două treimi din numărul primăriilor


Olguța e o fată simplă, pornită de jos în viaţă, care chiar crede în victoria proletariatului în lume şi care îşi joacă rolul de activistă ca pe vremea colectivizării. „Facem o lume mai bună, să trăim mai bine, poporul obidit...", asta înţelege ea prin mărirea salariilor în administraţie. Prin capul Olguței trec gânduri puţine, idei fixe, în raiduri scurte de la o ureche la alta şi totul se reduce la lupta de clasă: moarte chiaburilor, trăiască muncitorimea.

 

Olguța e o propagandistă feroce, fără nimic în creier, ca o căţea care moare cu dinţii încleştaţi de gâtul duşmanului.

 

Dar culmea că salariile în administraţie trebuie şi pot fi crescute dacă se face reforma reală a unităţilor administrativ teritoriale, mai direct spus dacă din 4.000 de comune rămân 1.500 şi dacă din 40 de judeţe rămân doar vreo 15. Asta ar însemna o economisire consistentă pentru bugetul de stat şi o încărcare firească a normelor de lucru în administraţie. Dar pentru asta e nevoie de curaj şi dragoste de ţară, punând interesul general mai presus de interesul membrilor de partid de-a avea mii de primari disperaţi după șpagă, zeci de mii de consilieri locali care taie frunză la câini şi sute de mii de funcţionari publici care ard gazul la ghişee ca să încaseze doi lei pe zi.

 

E suficient să scrie doar un rând: „UAT-urile din România au minim 15.000 de locuitori". E foarte simplu să faci din România o ţară care progresează, care prinde viteză, dar nu se vrea. E sabotată zi şi noapte pentru că, din evoluţia sa extrem de lentă, vătafii politici câştigă mult mai bine.

 

Ultima oară se ocupase Dragnea de proiect, s-a plimbat un an prin ţară cu un fel de caravana de popularizare, dar a fost o cacealma totală, au mimat reforma ca să mai treacă timpul. Primarii i-ar fi sărit în cap, sponsorii care aşteptau bani din lucrări la fel, parlamentarii ar fi dat o lovitură de stat, aşa că Dragnea s-a prefăcut cum ştie el mai bine.

 

Fără reforma administrativ-teritorială, PSD nu măreşte de fapt salariile, ci ni-i fură noaptea din buzunar, când dormim, exact ca pe vremea colectivizării. Iau de la chiaburi şi dau la nepoatele din administraţie, primarilor analfabeţi şi secretarelor care se lasă hărțuite toată ziua fiindcă altfel mor de plictiseală. Olguța să dubleze salariile, dar nu din banii mei. Să şi-i împartă între ei, să-şi taie posturile, să închidă 2.000 de primării inutile, să facă ce vor. Altfel, e cea mai mare naţionalizare de la colectivizare încoace.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: