fbpx
 
Esmeralda mai vrea un teren de sute de mii de euro

Esmeralda mai vrea un teren de sute de mii de euro


Proces cu miză imobiliară uriaşă intentat de moştenitoarea unei averi fabuloase. Una dintre cele mai frumoase vile din Copou, unde a funcţionat mult timp Centrul Cultural German, se degradează văzând cu ochii. Clădirea a intrat în 2006 în proprietatea Esmeraldei Simionescu. Proprietara a demarat recent lucrări de renovare şi, în paralel, a deschis un proces la Tribunal pentru a primi şi un teren din apropiere.

 

Esmeralda Simionescu a chemat la bară Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” pentru a recupera o proprietate de pe Bulevardul Carol nr. 21, după ce în martie, instituţia de învăţământ superior i-a respins cererea de restituire a unui teren de 1.682 metri pătraţi. Reclamanta a solicitat să-i fie acordaţi 761 de metri pătraţi de teren în natură şi despăgubiri pentru restul proprietăţii. Terenul se află între căminele din Complexul Titu Maiorescu şi vila unde a funcţionat Centrul Cultural German.

 

Moştenire de la tată

Esmeralda Simionescu a solicitat, încă din 2001, restituirea terenului care a aparţinut tatălui său. Restul proprietăţii, compus din construcţia unde a funcţionat Centrul Cultural German şi terenul din faţa acestei clădiri, a revenit în proprietatea Esmeraldei Simionescu şi a fratelui său în urma unei sentinţe date de magistraţii ieşeni în urmă cu câţiva ani. „În prezent întregul imobil aparţine contestatoarei în urma cumpărării de către aceasta, de la fratele său, a cotei care i-a revenit acestuia”, se arată în plângerea adresată instanţei.

 

Imobilul din Copou este monument istoric

 

Lucrări în desfăşurare

Moştenitoarea a anunţat public, în urmă cu aproape 10 ani, că după moartea ei va dona clădirea Facultăţii de Drept. Imobilul are o valoare estimată de circa 1,5 milioane de euro şi a stat în ultima vreme mai mult cu lacătul pe uşă, degradându-se de la o zi la alta. Situaţia însă pare să se schimbe. „Casa nu este nici vândută, nici închiriată. Aparţine tot doamnei Simionescu, iar noi lucrăm pentru ea. Facem lucrări în interior”, a precizat un tânăr, care a intrat, zilele trecute, pe poarta imobilului. „Nu vă pot da niciun fel de amănunt”, a spus Oana Lupu, avocata Esmeraldei Simionescu.

 

Procese în serie cu Statul

Moştenitoarea unei familii de evrei, Esmeralda Simionescu a devenit faimoasă prin numărul mare de procese intentate Statului. Aceasta a revendicat nenumărate imobile şi terenuri confiscate de comunişti. De exemplu, Comisia Judeţeană de Fond Funciar a emis, în 2011, un aviz favorabil pentru retrocedarea către Simionescu a 616 hectare de pădure în comuna Voineşti. În 2014, ea a primit şi o clădire din zona 0 a Iaşului, lângă sediul Oficiului Registrului Comerţului, de pe strada Gându.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: