fbpx
 
„Biblioteca arborilor”, la final. 24 mai: Ziua Europeană a Parcurilor

„Biblioteca arborilor”, la final. 24 mai: Ziua Europeană a Parcurilor


Miercuri, 24 mai 2017, ora 10.00, la sediul ApaVital Iași va avea loc prezentarea finală din cadrul proiectului „Biblioteca arborilor”, inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, la care vor participa elevi de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” (profil „Resurse naturale și protecția mediului”), care au fost implicați în prima fază a proiectului, cea de identificare și inscripționare a speciilor de arbori și arbuști din Parcul dendrologic din Copou, aflat în custodia operatorului ieșean de apă. De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți din partea Agenției de Protecție a Mediului Iași și a Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Ziua nu a fost aleasă întâmplător, 24 mai a fost declarată, din 1998, „Ziua Europeană a Parcurilor”.

 

Marinela Bucătaru, studentă la Facultatea de Horticultură, va prezenta modelul peisagistic al viitorului Parc dendrologic ApaVital și modalitățile de protejare a mediului înconjurător prin dezvoltarea unor locuri de recreere. Ampla lucrare de proiectare peisagistică a fost realizată sub coordonarea cadrelor universitare: Șef lucrări dr. Tatiana Sandu și ing. dr. Roxana Mihaela Anghel.

 

Proiectul „Biblioteca arborilor” a fost demarat în luna mai a anului 2015, având ca scop cunoașterea diversităţii taxonomice şi ecologice, cât și monitorizarea speciilor existente în Parcul dendrologic din Copou, aflat în custodia ApaVital, activitățile constând în identificarea speciilor de arbori și arbuști, prima etapă fiind finalizată cu inscripționarea și montarea plăcuțelor identificatoare cu denumirile respectivelor specii.

 

„Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30