fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Profesorii, în stradă: „Dragnea, respectă-ți promisiunile!”

Profesorii, în stradă: „Dragnea, respectă-ți promisiunile!”


Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) au anunţat protestat astăzi în faţa Prefecturii din Iaşi. Ei au pichetat instituția începând cu ora 10.00, în semn de protest pentru nerespectarea promisiunilor din campania electorală şi din Programul de Guvernare.

 

UPDATE - 12.30

Zeci de sindicaliști din învățământ au ieșit în stradă să protesteze față de noua lege a salarizării. Ei amenință chiar că vor intra în grevă generală chiar în perioada imediat următoare. Profesorii au încheiat protestul după aproximativ o oră. Manifestaţia s-a desfăşurat paşnic.  

 

„Domnul Dragnea s-a declarat garantul acestui program de guvernare. În consecință cerem d-lui președinte să își respecte promisiunile făcute în campania electorală. Ne referim la majorarea de 20 de procente promisă angajaților din învățământul preuniverstiar începand de la 1 iulie", a declarat Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.

 

La manifestare s-au alăturat și angajații muzeelor, care la rândul lor sunt nemulțumiți de forma actuală a legii salarizării unitare.

 

UPDATE - 11.00

150 de sindicaliștii din USLIP Iaşi şi din mediul cultural ieşean protestează la această oră în faţa Prefecturii Iaşi.Profesorii şi muzeografii sunt nemulţumiţi de neîndeplinirea promisiunilor electorale şi a programului de guvernare.

 

Știre inițială

Reprezentanţii USLIP atrag atenţia asupra faptului că cei aflaţi la guvernare nu şi-au respectat promisiunea ca învăţământul să fie un „domeniu prioritar alături de sănătate“. O altă nemulţumire este aceea că, deşi era promisă o majorare salarială cu 20% de la 1 iulie, aceasta nu s-a realizat, arată „Ziarul de Iași”.

 

 

„Aţi promis că veţi face o Lege a salarizării unitare echitabilă, în care să se reliefeze importanţa învăţământului ca domeniu prioritar! Aţi promis că legea va fi respectată şi nu vom mai intra în instanţă pentru revendicări salariale! Acum ne promiteţi trecând uşor peste data de 1 iulie 2017, că ne majoraţi salariile de la 1 ianuarie 2018 cu 50%, că nu-i aşa: «dacă a mers de atâtea ori, de ce nu ar mai merge o dată?». În aceeaşi ordine de idei, încercaţi să ne spuneţi că pe o scală de la 1 la 12, coeficientul de 2,21 maxim pe care îl poate atinge un profesor cu 25 ani vechime şi cu gradul didactic I este de natură să confirme că învăţământul este «prioritate naţional㻓, arată Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, într-o scrisoare deschisă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac