Liviu Dragnea: Premierul a transmis că-și va da demisia

Liviu Dragnea: Premierul a transmis că-și va da demisia


Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, fac declaraţii după ce liderii celor două formaţiuni politice s-au reunit într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare. Ambele formaţiuni ale coaliţiei de guvernare au retras astăzi sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.

 

Liviu Dragnea:

Am avut şedinţă CEX PSD. O şedinţă în care am făcut evaluarea implementării programului de guvernare. O analiză anunţată imediat după ce a instalat noul guvern, în ianuarie.

 

Sigur că există varianta în care să facem o evaluare superficială, în care lucrurile care nu merg să fie ascunse, sau era varianta nu foarte confortabilă să spunem adevărul, indiferent cât ar fi de crud.

 

Nu a avut neapărat ca obiectiv anumite personaje să fie promovate sau demise. S-a lucrat la un document care să ne arate unde suntem şi, foarte important, să luăm decizia corectă.

 

E o acţiune în premieră când un partid are curajul să-şi facă radiografia la 6 luni de guvernare. Nu cred că ce s-a mai întâmplat în trecut când au fost păstrate guverne care au ruinat ţară.

 

Documentul ne-a arătat că direcţia e bună, dar ritmuld e implementare e destul de scăzut.

 

Lumea e într-o dinamică de dezvoltare foarte mare, ţările din regiune.

 

Am zis că azi avem capacitatea să stabilim care e pachetul de măsuri pentru a se recupera întârzierile şi să mărim ritmul de implementare şi să facem schimbările necesare.

 

Sunt măsuri care trebuiau dublate de altele pentru susţinere.

 

S-a discutat despre situaţia în care unele maduri trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar ele trebuia adoptate până la 1 iulie 2017, precum Fondul Suveran de Investiţii, Legea Prevenţiei.

 

Trebuia un ritm mai mare de investiţii publice, analizând acest document, majoritatea colegilor, inclusiv eu, am tras concluzia că o parte, nu mică, din membrii guvernului nu iau foarte în serios programul de guvernare, nu au reuşit să se coordoneze.

 

Nu au reuşit să stabilească nişte relaţii care să fluidizeze circuitul documentelor, nu a fost o abordare strategică. Am făcut şi o pauză în CEX, aşteptând ca în partea a doua să găsim cea mai bună soluţie. Din păcate, premierul nici măcar nu a aşteptat să ne îndreptat spre un vot, care putea fi într-un fel sau altul, care putea curpinde un pachet de măsuri administrative şi nişte înlocuiri în guvern, nu neapărat demisia sau demiterea premierului.

 

Eu am condus această întâlnire şi am descurajat orice intenţie de escaladare a unui conflict şi le-am cerut colegilor să nu se discute cu patimă. Din păcate, premierul nu a aşteptat nici o decizie, a transmis că demisionează dacă Iohannis spune că nominalizează tot un premier PSD.

CEX a luat act de câteva lucruri: toţi membrii PSD din guvern şi-au prezentat demisiile înainte de CEX. Şi nu vorbim de celebrele demisii în alb pe care nu le-am văzut, ci demisii scrise de ei. O singură excepţie, ministrul Comunicaţiilor, care o va trimite prin mail.


Al doilea lucru de care am luat act că premierul e pregătit să demisioneze şi să facă alt guvern alături de ALDE. Continuarea guvernării în actuala stare, cu Grindeanu sau nu premier, risca că România în 3 luni programul de guvernare să devină imposibil de pus în practică.

 

(Sursa: Hotnews.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top