fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

CJ își ia înapoi sponsorizarea de la Gala Timpul

CJ își ia înapoi sponsorizarea de la Gala Timpul


Juriștii Consiliului Județean cer în instanță cei 10.000 de euro pe care i-au dat pentru premii. Suflă și-n iaurt, funcționarii din CJ nu vor să riște: Gala a avut loc pe 17 decembrie 2016, iar perioada de derulare a contractului expira pe 10 decembrie.

 

Consiliul Județean cere înapoi banii dați pentru desfășurarea Campaniei „Oamenii Timpului”. Motivul: gala a fost organizată cu 7 zile mai târziu decât se stabilise inițial.

CJ, sponsor generos

La opt luni de la încheierea Campaniei „Oamenii Timpului” din 2016, Consiliul Județean (CJ) cere în instanță 45.500 de lei de la Asociația Revistei „Timpul”, organizatorul acesteia. Banii reprezintă suma alocată anul trecut din bugetul județului Iași, în urma unui acord de cooperare semnat între cele două părți.
Astfel, Asociația „Revistei Timpul” și CJ trebuiau să organizeze, în perioada 1 martie-10 decembrie 2016, în parteneriat Campania de interes public național/ județean și Gala de premiere „Oamenii Timpului”. Pentru susținerea evenimentului au fost alocați 25.000 de lei pentru premii și 20.500  pentru transport.

 

Galele „Oamenii Timpului” au fost gândite ca o afacere, derulate de-a lungul întregului an, cu ediții locale. Aici, amfitrionul Daniel Șandru și scriitorul Adrian Alui Gheorghe, într-o ediție la Piatra Neamț

 

O chichiță birocratică

Însă gala de premiere a fost organizată în 17 decembrie 2016, cu 7 zile mai târziu față de data la care fusese stabilită printr-o Hotărâre de Consiliu Județean. Reprezentanții instituției susțin însă că modificarea datei se putea face printr-un act similar, emis după aceeași procedură, de către „autoritatea administrativă emitentă”. „Pe tot parcursul perioadei aprobate prin acord, debitoarea nu a informat Consiliul Județean Iași asupra necesității modificării datei de susținere a Galei de Premiere Oamenii Timpului, așa cum a fost asumată aceasta prin HCJ 49/26.02.2016”, se arată în acțiunea depusă la Tribunalul Iași.

 

Somată să restituie banii

Inițial, Asociația Revistei Timpul a fost somată să restituie integral suma de 45.500 de lei pentru un eveniment care nu a fost aprobat ca durată de execuție de către CJ Iași, dar pentru că instituția nu ar fi primit niciun răspuns s-a adresat instanței.
Reprezentanții organizatorului susțin că din motive obiective au fost nevoiți să amâne gala cu câteva zile, a fost o perioadă aglomerată și au scăpat din vedere să trimită o notificare către CJ.
„Manifest recunoștință față de acești oameni de la Consiliul Județean, care au fost alături de noi încă de la prima ediție. Ne cerem public scuze pentru faptul că nu am trimis acea notificare. Respectăm ce decizie vor lua”, a declarat Adriana Nazarciuc, președinte al Asociației Revistei ”Timpul”.

 

Președinta Asociației „Timpul”, Adriana Nazarciuc, își asumă greșeala: nici măcar n-au trimis o notificare în termen la Consiliul Județean

 

Premii naționale

Gala „Oamenii Timpului”, eveniment în care au fost premiate mai multe personalități contemporane, a avut loc pe 17 decembrie 2016  la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Printre laureații de anul trecut s-au numărat scriitorul Mircea Cărtărescu, jurnalistul Paul Radu și preotul Constantin Necula.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Go to top