fbpx
 
I-a scos 4.000 de lei de pe cardul furat cât s-a dus la toaletă

I-a scos 4.000 de lei de pe cardul furat cât s-a dus la toaletă


O studentă din Iaşi a fost acuzată că i-a golit cardul unei prietene, după ce i l-a luat din poşetă. Ulterior, tânăra şi-a contactat fosta colegă de liceu de pe un profil fals, făcut pe o reţea de socializare, şi ar fi încercat să o determine să-şi retragă plângerea.

 

„Apără-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă apăr singur!”, spune un proverb, iar o ieşeancă a aflat asta pe pielea ei. G.C. a rămas fără 4.000 de lei, după ce tânără cu care era prietenă încă din liceu i-ar fi luat cardul din geantă şi ar fi scos banii de la un bancomat. I. Ş. a fost trimisă în judecată zilele trecute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, furt şi influenţarea declaraţiilor.

A vrut şi mai mult

Cele două prietene s-ar fi întâlnit, pe 5 martie 2016, la o cofetărie din centrul Iaşului. Profitând de faptul că fosta colegă de liceu a mers la toaletă şi i-a lăsat în grijă geanta, I.Ş. i-ar fi sustras un card de debit, se arată în rechizitoriu. A doua zi dimineaţă, studenta ar fi mers la un bancomat din zona Nicolina, din apropierea locuinţei sale, şi ar fi extras, în două tranşe, câte 2.000 de lei. Tinerei nu i-a fost prea greu să-i golească contul prietenei sale, pentru că aceasta din urmă şi-a fixat anul naşterii drept cod PIN. După ce ar fi retras cei 4.000 de lei, I.Ş. ar fi încercat să extragă alţi 1.000 de lei, însă operaţiunea ar fi fost refuzată de bancă pentru că se depăşea plafonul maxim de retrageri din ziua respectivă.

„O să fie foarte rău pentru tine”

În aceeaşi zi, G.C. a sesizat că îi lipseşte cardul, a sunat la bancă şi a cerut blocarea acestuia. Astfel, a aflat că i-a fost golit contul cu 4.000 de lei şi a făcut plângere la Poliţie. Tânăra i-ar fi povestit ulterior cele întâmplate şi prietenei ei, I.Ş. Ulterior, aceasta din urmă ar fi folosit un cont fals de utilizator pe reţeaua de socializare Facebook, cu ID-ul „lupusergiu” şi ar fi postat pe un grup un anunţ în care ar fi cerut să fie contactată de G.C. „Inculpata i-a trimis persoanei vătămate mai multe mesaje de ameninţare prin care a încercat să o determine să renunţe la plângerea formulată la poliţie”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT. „Mai ţii minte ce teroare a fost acum câţiva ani ? Asta nu o să se compare cu ce voi face eu acum! Şi ţie şi apropiaţilor. (…) Ori faci să înceteze totul, ori o să fie foarte rău pentru tine şi prietenii tăi nu uita dacă pentru nişte bani vrei să te distrug ok”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care I.Ş. i le-ar fi trimis prietenei sale.

I.Ş. nu a fost greu de identificat de anchetatori. Aceasta s-ar fi conectat de acasă de peste 20 de ori pe contul „lupusergiu”. Mai mult, ar fi fost surprinsă şi de camerele de supraveghere ale ATM-ului de unde a extras banii.

Nu a recunoscut nimic

În faţa anchetatorilor, I.Ş. nu a recunoscut faptele, susţinând că nu i-a furat cardul prietenei sale, nu a retras banii şi nu a ameninţat-o să-şi retragă plângerea făcută la poliţie. „În ceea ce priveşte imaginile înregistrate de camera de supraveghere a ATM-ului Raiffeisen Bank, inculpata a contestat că persoana filmată ar fi ea, susţinând că este o persoană necunoscută care are doar unele trăsături asemănătoare. Astfel, a precizat că rama ochelarilor purtaţi de persoana din înregistrarea video nu este identică cu cea a ochelarilor purtaţi de ea în acea perioadă, precum şi faptul că persoana din imagini are trăsături fizice diferite de ale ei”, mai arată anchetatorii în rechizitoriu, precizând că susţinerile tinerei sunt contrazise de probele din dosar.

„Persoana care a săvârşit infracţiunile deduse judecăţii a fost identificată în cel mai scurt timp posibil. Avem încredere în justiţie şi aşteptăm soluţia instanţei”, a declarat avocatul Ionuţ Vasiliu, care o reprezintă pe G.C.

Declaraţie
„Având în vedere că este un dosar pe rol, ne rezervăm dreptul de a nu face nicio declaraţie. Lăsăm instanţa să-şi spună cuvântul”
Gabriel Ciobanu, avocatul lui I.Ş.


Alte mesaje trimise de I.Ş. lui G.C,, pe Facebook, de pe contul „lupusergiu”
„Am un om în Poliţie, aflu tot ce zici.”
“Primul lucru pe care îl voi face azi dacă nu retragi plângerea o să fie să-ţi distrug o prietenie.”
“Încetezi cu plângerea şi nu mai auzi de mine niciodată.”
“Îţi retragi plângerea. Dacă nu tu şi prietenii tăi veţi avea parte de teroare imensă. Am acces la toate conversaţiile tale de pe facebook cu toţi.”

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: