fbpx
 
Descurcărețul Crucianu: șef la Casa Studenților, furnizor la Termoservice și Poliția Locală

Descurcărețul Crucianu: șef la Casa Studenților, furnizor la Termoservice și Poliția Locală


Liderul TSD Iași are încheiate mai multe contracte cu direcțiile subordonate Primăriei. A stat lipit de Nichita, cât a fost lider, apoi s-a mutat la Chirica. E în grupul de apropiați ai lui Harabagiu.

Traseul politic al unui tânăr activist PSD: membru, apoi un pic de șefuleț în organizația de tineret. Prezența, discretă, dar cvasi-permanentă, în siajul liderului PSD, indiferent de numele acestuia.

Apoi, contracte prin firma sa cu instituții de stat. În paralel, o sinecură: membru AGA la o altă instituție publică. În fine, răsplata cu caimac: consilier local și director la stat. Acest oportunist poartă și un nume: Bogdan Crucianu, actual președinte executiv al tineretului social democrat (TSD Iași), consilier local și director la Casa de Cultură a Studenților.

 

A ciugulit de la Poliție și Termo-Service

În trecutul recent, în perioada în care urca treaptă cu treaptă în politică și în administrație, Crucianu a făcut și afaceri cu societățile subordonate Primăriei. Concret, din 2013 și până la sfârșitul lui 2016, Bogdan Crucianu a fost unic asociat al SC Safe Wheels SRL. Din această calitate, a avut contracte cu Termo-Service și Poliția Locală.

În total, între 2014 și 2016, SC Safe Wheels SRL a avut contracte în valoare însumată de 34.701 lei cu cele două entități publice. O ciuguleală. În schimbul acestor bani, firma lui Crucianu a asigurat servicii de vulcanizare și a furnizat anvelope.

„Nu mai am firma de la sfârșitul anului 2016”, a declarat Bogdan Crucianu. Chiar dacă a cedat acțiunile, Crucianu mai are alte două societăți, apropiate ca denumire și ca profil de activitate: Safe Wheels Prest și Safe Wheels Invest. „Pe una prestez servicii, pe cealaltă fac comerț cu anvelope”, a explicat acesta. Iar vulcanizarea de pe CA Rosetti e tot a lui. Dar acum nu mai are contracte cu instituțiile Primăriei. „Ar fi conflict de interese”, a spus Crucianu.

 

Cu hârlețul în prima linie

În paralel cu afacerile cu societățile subordonate Primăriei, Bogdan Crucianu a dezvoltat relații apropiate și cu lideri ai PSD, totodată persoane cu funcții înalte în administrație. Spre exemplu, în 2015, Crucianu a fost unul dintre promotorii acțiunii de internship (un soi de practică) a tinerilor în Primăria Iași condusă pe atunci de Gheorghe Nichita.

Tot Crucianu a fost cel care a adus parte din voluntarii care l-au însoțit pe Nichita în una dintre ultimele apariții publice înainte de scandalurile de corupție.

La acțiunea de plantări din primăvara anului 2015, petrecută în Piața Voievozilor din Alexandru, tânărul Crucianu s-a aflat cu hârlețul în prima linie.

 

Ascensiune rapidă

Nichita a fost suspendat din fucția de primar în primăvara anului 2015, dar Crucianu s-a reorientat rapid. A fost în primul cerc de susținători ai lui Mihai Chirica, devenit primar interimar. Iar răsplata a venit aproape instantaneu: Crucianu a fost numit, în iunie 2015, în Adunarea Generală a Acționarilor de la Salubris, poziție remunerată cu 800 lei lunar. În același timp, Crucianu a deținut și funcția de prim-vicepreședinte TSD Iași.

În decembrie 2016, după ce Camelia Gavrilă a fost aleasă deputat, Crucianu a intrat în Consiliul Local în locul acesteia. Ulterior, în august 2017, Crucianu a fost numit director la Casa de Cultură a Studenților. Cunoscut ca un apropiat al primarului Mihai Chirica și a viceprimarului Gabriel Harabagiu, tânărul Crucianu a lipsit de la ședința Biroului Permanent Județean al PSD în care s-a luat decizia excluderii din partid a celor doi.

Contracte ale Safe Wheels cu instituții subodonate Primăriei

- 2.232 lei cu Termo-Service în 2015

- 1.847 lei cu Termo-Service în 2016
- 4.810 lei (anvelope) cu Poliția Locală în 2014
- 1.000 lei (vulcanizare) cu Poliția Locală în 2014
- 10.300 lei (anvelope iarnă) cu Poliția Locală în 2014
- 2.000 lei (vulcanizare) cu Poliția Locală în 2014
- 2.000 lei (vulcanizare și montaj anvelope) cu Poliția Locală în 2015
- 1.892 lei (anvelope vară și iarnă) cu Poliția Locală în 2015
- 4.620 lei (anvelope iarnă) cu Poliția Locală în 2015
- 2.000 lei (vulcanizare) cu Poliția Locală în 2015
- 2.000 lei (vulcanizare) cu Poliția Locală în 2016

O ciubucăreală și la Casa Studenților
La câteva luni de la numirea în funcția de director a lui Bogdan Crucianu, Casa de Cultură a Studenților a atribuit un contract de formare profesională către o firmă de-a unui cunoscut tânăr pesedist. Firma BVA Condev, înființată în august 2017, de Alexandru Bîndar (consilier al ministrului Educației) a prins în octombrie un contract cu Casa Studenților din Iași. Procedura de selecție, făcută pe portalul achizițiilor publice, s-a făcut pe 24 octombrie, inițiată la 9:27 și atribuită la 10:15. Adică, în doar 48 de minute.

A cules din mai multe surse
Pe 8 august 2017, în calitate de proaspăt director al Casei de Cultură a Studenților, Bogdan Crucianu a depus o declarație de avere. Potrivit acesteia, deține peste jumătate de hectar extravilan și 429 mp de teren intravilan în Iași. Totodată, în 2016 a achiziționat o casă de locuit de 81 mp și o anexă de 133 mp.

Crucianu a mai precizat că are un credit la CEC, contractat în 2016 și scadent în 2041, valoarea inițială fiind de 178.860 lei. La rubrica venituri a precizat 8.780 de lei (realizat în 2016 din funcția de director al Safe Wheeels), 13.030 (tot în 2016, consilier juridic la Koncylion), 4.545 lei (în anul 2016 ca director la Safe Wheels Prest), 6.167 lei (jurist consult la Safe Wheels Invest, din ianuarie și până în iulie 2017), aproape 5.500 de lei din calitatea de Consilier Local, 14.000 lei, dividende ridicate în 2017 de la Radman Corporation și 9.146 lei pe 2016 ca membru AGA la Salubris.


Citeste si...
Nota
(4 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: