fbpx
 
Nepotism socru-noră la Primăria Dumeşti

Nepotism socru-noră la Primăria Dumeşti


Nici nu s-a răcit bine scaunul lui Sabaiduc că nora primarului interimar a şi devenit funcţionar la Primărie. Primarul interimar spune că, totuşi, nora a dat concurs pe post. Ar fi fost cea mai pregătită dintre toţi participanţii. „Este debutant în administraţie, are salariu mic, dar a lucrat înainte la bancă şi a renunţat”, spune Mihai Cocoveică. Nora Oana este consilier în cadrul Registrului Agricol. Un eventual caz de incompatibilitate a fost eliminat din start: nu conduce biroul, este doar funcţionar.

 

Primarul interimar al Dumeştiului, Mihai Cocoveică, şi-a angajat nora la Primărie. Pe ultima sută de metri înainte de a intra după gratii, fostul primar Mihai Sabaiduc, condamnat definitiv la 8 ani de puşcărie pentru că a furat terenuri, a aprobat un concurs cu dedicaţie pentru familia viceprimarului care i-a luat locul: a scos la bătaie un post la Registrul Agricol. Candidatul câştigător a fost extras: nora actualului viceprimar cu atribuţii de primar Mihai Cocoveică. Nici primarul interimar, nici nora nu consideră că ar fi vreo problemă.

Angajată cu ultima suflare

Cu câteva zile înainte de a fi trimis în puşcărie, Sabaiduc a insistat teribil că trebuie scos la concurs un post de consilier la Registrul Agricol din cadrul Primăriei. Confirmarea vine chiar de la actualul viceprimar cu atribuţii de primar Mihai Cocoveică. „Intrase în concediu post-natal o funcţionară de acolo, era nevoie urgentă să fie ocupat, primarul Sabaiduc a dat anunţuri peste tot şi s-a organizat acest concurs. Nu-mi mai amintesc exact câţi candidaţi au fost, dar mai mulţi, oricum, nu a fost doar nora mea”, spune Mihai Cocoveică.

 

Oana Cocoveică lucrează alături de socrul ei, primarul din Dumeşti 

 

Nora nu mai ţine minte concursul

Nora primarului interimar, Oana Cocoveică, nu mai ţine minte detalii legate de concursul de acum câteva luni. „Ce importanţă are? Am fost mai mulţi candidaţi, nu am fost doar eu”, spune funcţionara din cadrul Primăriei Dumeşti. Femeia susţine că nu a aflat de concurs şi nu l-a promovat pentru că este socrul primar. „Nu pentru asta am fost angajată aici. Am dat concurs pe post, l-am promovat. Şi a fost susţinut când încă primar era Mihai Sabaiduc”, mai spune Cocoveică.

Primarul interimar susţine că nora sa a renunţat la un job la o bancă ca să se angajeze la Primărie. „A venit din privat, chiar dacă este debutant aici pe post”, susţine Cocoveică. Salariul încasat ca funcţionar debutant în cadrul Registrului Agricol este de aproximativ 2.500 de lei net.

Au eliminat posibilitatea incompatibilităţii

Reprezentanţii Prefecturii au explicat pentru REPORTER DE IAŞI că o eventuală sesizare a Agenţiei Naţionale de Integritate, pe motiv de incompatibilitate, nu ar avea succes, chiar dacă în trecut au fost declaraţi incompatibili primari care şi-au angajat rudele de gradul 1 sau afinii de gradul 1 în instituţiile pe care le conduceau. Motivul: Oana Cocoveică nu are un post de conducere, nu este la conducerea Registrului Agricol, astfel că nu este direct subordonată primarului. Ar fi fost caz de incompatibilitate doar dacă ar fi fost în directa coordonare a acestuia. „Are un şef ierarhic, nu îmi este direct subordonată”, spune primarul interimar.

 

Tata socru Cocoveică a devenit jupân la Dumeşti

 

Mihai Sabaiduc – 8 ani cu executare

Fostul edil a fost condamnat alături de alte şapte persoane, fiind acuzat că ar fi deturnat destinaţiile mai multor terenuri din comuna Dumeşti, provocând astfel un prejudiciu de sute de mii de euro în dauna a 16 persoane fizice şi juridice. În primă instanţă a fost condamnat în iunie 2016, la doar 4 zile după ce a fost reales în funcţie. Hotărârea definitivă a fost pronunţată pe 15 noiembrie 2017, când Sabaiduc a ajuns în Penitenciarul Iaşi, cu o pedeapsă de 8 ani cu executare. Curtea Supremă a încetat procesul penal pe numele notarei Lidia Vieru, care s-a sinucis în timpul procesului. Alături de Sabaiduc, DNA i-a mai trimis în judecată în acest dosar pe Constantin Butnariu, consilier juridic al Primăriei Dumeşti şi Constantin Gheorghiu, fost primar şi ulterior secretar al aceleiaşi comune, Orest Oanea, fost director general al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, în prezent administrator SC Toposig Expert Suceava, pe notarul Lidia Vieru, Constantin Dorneanu, consilier superior în cadrul Primăriei Dumeşti, Radu Guzu, fost şef al Postului de Poliţie Dumeşti între 2005-2006, şi Elena Matei, secretar la Biroul Notarial Vieru Lidia.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30