fbpx
 
Deputatul Marius Bodea cere demisia primarului Mihai Chirica după dezvăluirile făcute de REPORTER DE IAȘI

Deputatul Marius Bodea cere demisia primarului Mihai Chirica după dezvăluirile făcute de REPORTER DE IAȘI


Deputatul Marius Bodea îi cere demisia primarului Mihai Chirica în urma dezvăluirilor făcute de REPORTER DE IAȘI.

„Dezvăluirile jurnalistice de astăzi[1], care au scos la iveală dovezile despre o  încrengătură tipică unui stat mafiot, nu pot rămâne fără un răspuns public clar din partea primarului Chirica, cum nu pot rămâne fără o anchetă judiciară .

Această încrengătură de relații oneroase între principalul beneficiar al contractelor de la Primăria Iași – Conest S.A. – și primarul orașului[2] este revoltătoare, de nepermis în orice țară membră a Uniunii Europene.

Pe scurt, primarul Chirica a primit de la această firmă de construcții un teren și o casă „cadou”, în schimbul unor favoruri (spații comerciale în zone centrale, caiete de sarcini cu dedicație etc.) pe care, în calitate de director tehnic, viceprimar și primar le-a acordat acesteia, timp de peste 15 ani.  Ancheta unui cotidian local arată, cu documente, legăturile de afaceri ale primarului Chirica cu firma Conest S.A. Aceasta este partea „văzută” a corupției.

În condițiile în care firma Conest este, de departe, principala beneficiară a contractelor cu Primăria Iași (aproximativ 100 milioane euro în ultimii ani), ne putem da seama de dimensiunea acestei încrengături locale.

Este o problemă de interes public pentru că aproximativ 80% din banii de lucrări de infrastructură ajung în contul acestei firme. 

Sentimentul acesta că trăim într-o țară în care un primar, indiferent că se numește Chirica sau altfel, patronează un sistem clientelar mafiot local, fără să fie deranjat de nicio anchetă din partea statului timp de peste 15 ani, este sufocant și te convinge că nu avem realmente nicio șansă să progresăm ca stat.

Ascensiunea primarului Iașului, care a răzbit în viață doar pe cadouri interzise oamenilor de rând, este de fapt și răspunsul la cvasi-blocajul economic și social al principalului municipiu al Moldovei, ce a ajuns să fie depășit în performanțe economice de orașe ale României cu populație de două ori mai mică.

După cel puțin 15 ani de mafie politico-economică la Iași, astăzi Iașul are un personaj unicat. Niciun alt funcționar al statului, indiferent că este șef în administrație sau simplu funcționar, nu a primit pe prețuri de nimic terenuri și case, ce să  mai vorbim despre ieșenii simpli.

După 15 ani de mafie politico-economică, Iașul rămâne unicat și din altă perspectivă. Este singurul mare oraș fără nicio o investiție mare aducătoare de plus-valoare. Nu există stadion modern aici, nu există sală polivalentă și bazin olimpic, nu există niciun parc industrial, nu există programe pentru tineri și antreprenori, nu s-a mai construit niciun loc de parcare, străzile secundare sunt sparte complet și peste toate acestea și multe altele, Iașul este cel mai poluat oraș al României cu pulberi în suspensie, conform datelor oficiale.

Citește și EXCLUSIV. Mihai Chirica: vilă de la Conest, cu bani donați de Unchiul Vasile

Îi cer demisia primarului Chirica în urma dezvăluirilor realizate de presa locală, care demonstrează rețeaua de clientelism și favoritism care s-a înstăpânit în Primăria Iași și care drenează resursele publice spre buzunarele celor apropiați de primarul Mihai Chirica.

Indiferent cât de mult pozează în disident al PSD, tot ce aflam în fiecare zi despre Mihai Chirica ne convinge că adevărata structura genetica a acestui om este tipică celor ce conduc azi partidul corupților, și că efectiv nu este cu nimic mai prejos decât mentorul său politic ce l-a plantat în funcția de primar al Iașului, domnul Liviu Dragnea”, arată deputatul liberal într-un comunicat de presă.

 

[1] http://reporteris.ro/component/k2/item/86499-mihai-chirica-vil%C4%83-de-la-conest,-cu-bani-dona%C8%9Bi-de-unchiul-vasile.html

[2] http://reporteris.ro/exclusiv/anchete/item/86467-chirica-a-luat-teren-cu-18-cen%C8%9Bi-la-b%C3%A2rnova,-al%C4%83turi-de-prietenii-%E2%80%9Econest%E2%80%9D-cozma-%C8%99i-melinte.html


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30