fbpx
 

Mintea primarului din Prisăcani: înjură UE pe Facebook, dar ia bani europeni


Lui Ghiorghe Stanciu (PSD) îi plac fondurile din Europa, dar mușcă „mâna care l-a hrănit”. Mesaje grobiene împotriva Europei pe pagina oficială a primarului din Prisăcani. Ironia este că tot el se laudă cu un buldoexcavator luat din bani europeni. Toate proiectele comunei se bazează pe programele UE. După ce-a fost tras de mânecă de REPORTER DE IAȘI, postările au dispărut. 40 miliarde de euro dă Uniunea Europeană pentru dezvoltarea României în exercițiul bugetar 2013-2020.

Pe fondul adâncirii crizei de pestă procină în România, un primar dintr-o comună ieșeană a postat pe pagina personală de Facebook mai multe atacuri la Uniunea Europeană și îndeamnă la neachiziționarea de carne de porc provenită din țările Uniunii Europene.

Ghiorghe Stanciu, primarul PSD din Prisăcani, se bucură în schimb atunci când primește bani de la UE pentru achiziționarea de utilaje necesare comunei sale.

Furtul și Jaful din Occident

„Sursa bunăstării Occidentului o reprezintă FURTUL ȘI JAFUL!“. Acesta e mesajul postat pe FB de primarul din Prisăcani. La sfârșitul lunii august, Ghiorghe Stanciu a distribuit pe pagina sa de Facebook o caricatură obscenă postată în 2015 de Anti-Uniunea Europeană.

În textul atașat caricaturii, Uniunea Europeană este considerată răul suprem, care subjugă România:

„Ăștia care vreți o țară ca afară duceți-vă și voi în AUSTRIA, instalați-vă un guvern și un președinte vorbitor de limba română, schimbați șefii de servicii secrete tot cu români, luați-le petrolul, luați-le pădurile, luați-le sângele și organele interne, faceți-le salariul minim 200 de euro că mai mult nu suportă economia, dați-le rahat prin televiziunile lor, spuneți-le că sunt cei mai săraci și mai proști din UE, aveți grijă să îi impozitați la sânge și să vedeți cum brusc ROMÂNIA devine VIENA!“, scrie în textul atașat caricaturii.

 

Postarea primarului Ghiorghe Stanciu: „Sursa bunăstării Occidentului o reprezintă FURTUL și JAFUL”. Dar el cere bani europeni

„E o greșeală!“

Contactat telefonic, primarul a negat inițial că ar fi postat așa ceva.

„Pe pagina mea? Nu! E o greșeală. Eu nu am postat nimic obscen la adresa Uniunii Europene. Eu nu am mai postat pe Facebook de la începutul lunii august. E urât dacă s-a întâmplat asta. Nu-mi stă în caracter să postez obscenități. Trebuie să verific!“, ne-a spus primarul.

La câteva minute, postările au dispărut de pe pagina sa, semn că au fost șterse. „Am o persoană în Primărie care postează pe pagina mea. Probabil că el a postat. Dacă este așa, de mâine îl dau afară! Eu nu pot să fiu de acord ca așa ceva să apară pe pagina mea“, adaugă primarul.

 

Primarul e dezorientat, urăște „putredul Occident” dar îi iubește banii

Nu mai luați carne de proc din străinătate

O altă postare de pe pagina de Facebook a lui Ghiorghe Stanciu îndeamnă oamenii să nu mai cumpere carne de porc adusă din străinătate. „Nu faceți jocul celor care sabotează România!“, se arată în mesajul postat de Stanciu.

Referitor la această postare, primarul susține că îi aparține și că i se pare normal. „Sunt de acord cu această inițiativă. De ce să cumpărăm carne de porc de afară?! Nu mi se pare normal ca noi să avem carne de porc la noi în țară și noi să cumpărăm adusă din străinătate“, zice edilul.

 

Pe fondul epidemiei de pestă porcină, Ghiorghe Stanciu se războiește tot cu europenii, și nu cu liderii din România

Buldoexcavator din fonduri UE

Tot pe pagina primarului este o postare în care Stanciu se laudă cu achiziționarea unui buldoexcavator din fonduri europene.

Prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Primăria Prisăcani va primi bani europeni nerambursabili pentru utilajul mai sus menționat.

„Comuna avea nevoie de acest buldoexcavator și chiar mă bucur că am reușit să obținem aceste fonduri europene. Eu de mult sunt un susținător al ideii de Uniune Europeană. Încă din 2008, comuna noastră are înfrățiri cu localități din Franța și parteneriate cu acestea. Nici vorbă să am eu vreo problemă cu Uniunea Europeană!“, adaugă Stanciu.

 

Limba română, chinuită grav

Într-o altă postare, primarul încearcă să-i anunțe pe locuitorii comunei despre două festivaluri ce au loc la Prisăcani, însă are foarte multe greșeli gramaticale.

„Multumesc tutror celor care in aceste zile de reala activitate culturala , Festivalul de teatu Apollo, si Festivalul de traditii populare Mugurasii, au fost alaturi de noi, s-au implicat in buna desfasurare a evenimentelor, sau pur si simplu ne-au sprijinit prin prezenta. Va multumim !“, scrie Ghiorghe Stanciu.

Agramat este și un alt mesaj al primarului: „Astazi am oficiat casatoria a trei perechi de tineri , o zi frumoasa, si le urez, Casa de piatra, sanatate si multe impliniri. LA MULTI ANI !“

 

Bannerul primarului din Giurgiu, alt român verde

„Fuck UE! Fuck NATO!“

Primarul localității Ogrezeni, din județul Giurgiu, Jean Jipa, a comandat în 2017 un banner pe care a pus un mesaj cel puțin neobișnuit. Supărat pe legea anti-fumat, acesta a adaptat o replică spusă de personajul interpretat de Răzvan Vasilescu în filmul „California Dreamin'”. Este vorba despre filmul în care Răzvan Vasilescu joacă rolul lui Doiaru, personaj creat după șeful gării Pielești( Dolj), Florin Pătrăchioiu.

În film, personajul „Doiaru” îi spune reprezentantului armatei SUA, interpretat de Armand Assante: „Fuck NATO! Fuck USA și p'ăia de la București, asta-i gara mea!“

Mesajul a fost adaptat de primarul Jean Jipa: „În această instituție, în cabinetul primarului se fumează oricând, oricât, orice (legale). Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA și p'ăia de la București”.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: