fbpx
 
Iași: record mondial la flotări pe scaune

Iași: record mondial la flotări pe scaune


Are o voință remarcabilă pe care dorește să o insufle tinerilor din jurul său. Zilele trecute, romașcanul Dan Stănescu a stabilit un nou record mondial. La un showroom din Iași, el făcut 1.500 de flotări pe scaune în 53 de minute și 35 de secunde. În total, Stănescu deține șase recorduri mondiale.

Un romaşcan continuă să facă senzație în lumea fitness-ului. Dan Stănescu are şapte recorduri naţionale şi șase mondiale omologate, fiind prezent în mai multe Cărți ale Recordurilor. Stănescu a reuşit acum un nou record mondial: 1.500 de flotări pe scaune, în puțin peste 53 de minute, lucru pentru care a primit deja certificatul emis de Champions Book Of World Records.

„Îmi plac provocările”

În lumea practicanţilor de fitness, culturism şi body-building i se spune „Regele flotărilor“. Dan Stănescu are 49 de ani, e din Roman şi a reuşit să uimească o lume întreagă cu recordurile sale. Ultima ispravă a fost reușită la Iași, unde a făcut 1.500 de flotări pe scaune în 53 de minute și 35 de secunde. Evenimentul a avut loc în showroom-ul producătorului de tâmplărie Schüco. La final, Stănescu nu a ascuns faptul că ora i-a dat ceva bătăi de cap, dar recunoaște că îi plac provocările și de-abia așteaptă să-și bată recordul.

„Eu fac antrenamentele de anduranță seară, iar acum am ales să bat recordul la ora 13.00. A fost puțin dificil, dar mie îmi plac provocările. Nici nivelul de oxigen nu a fost foarte bun, dar cu atât mai mare este reușita când lucrezi în spații neconvenționale. Am vrut să demonstrez că nu trebuie să plătești abonamente la săli de forță scumpe pentru a face mișcare. Nu-ți trebuie o aparatură specială pentru a avea grijă de sănătatea ta“, spune Dan Stănescu.

 

Una din 1500: Stănescu în timpul încercării de la Schüco

S-a depășit pe sine

Dan poate fi considerat un adevărat maestru în executarea flotărilor pe mânerele de la scaune, recordul său de acum venind după ce, anul trecut, a reușit să facă 1.300 de flotări în 39 de minute. „Am bătut acum un record care îmi aparținea. Anul trecut, la Roman, am făcut 1.300 de flotări în 39 de minute. Din câte ştiu eu, nimeni nu face flotări pe mânerele de la două scaune. Este mai greu cu echilibrul şi coborârea şi cu poziţionarea. La flotările pe scaune, gradul de dificultate este dublu faţă de cele normale. La antrenamente, am reuşit de multe ori să depăşesc mai multe recorduri. Am antrenamente în care am făcut 10.000 de flotări, dar importante sunt doar rezultatele filmate, care pot constitui proba performanţei reuşite“, menţionează sportivul romaşcan.

Execuții extrem de dificile

Când vezi modul în care Dan Stănescu face flotări, poți spune că este ușor. În momentul în care încerci, de-abia atunci îți dai seama de câtă pregătire ai nevoie pentru a face așa ceva. „Recomand oricui să execute măcar 20-30 de flotări pe scaune pentru o evaluare obiectivă. Nu o spun ca o laudă, pentru că ideea acestor demonstraţii este impactul pe care vreau să-l aibă asupra tinerilor. Eu îmi doresc să îi conving să facă sport, să facă mişcare. Cu atâtea tentații nocive pentru tineri în ziua de astăzi, eu cred că e important să le oferi alternativa de a face mișcare”, zice „Regele flotărilor“.

Implicat în multe acțiuni care se adresează tinerilor, Dan Stănescu încearcă să îi facă pe aceștia să conștientizeze cât de important este pentru sănătate să faci mișcare. „Mă bucur că la evenimentele la care particip vin din ce în ce mai mulți tineri. Mulți mă caută pe urmă să le dau sfaturi cum să facă flotări. Până la urmă, obţinerea unor rezultate recunoscute la nivel mondial sunt doar un pretext pentru mine. Important este impactul pe care îl au aceste rezultate în rândul tinerilor“, adaugă sportivul.

5.000 în două ore și ceva

Anul trecut, tot la Iași, Stănescu a bătut un alt record mondial. Acesta a reuşit să facă 5.000 de flotări în două ore şi 29 de minute. „Mi-am propus iniţial să fac aceste 5.000 de flotări, în serii, în cel mult patru ore. Mă bucur că am reuşit să fac acest lucru într-un timp mult mai scurt. Se fac aproximativ 35-40 de flotări pe minut. Pauzele sunt de doar câteva secunde între serii, în care beau apă. Următoarea mea ţintă este să-mi bat recordul de 1.500 de flotări în 42 de minute“, spune Dan Stănescu.

Pentru acea reuşită, sportivul romaşcan a primit un certificat emis de Champions Book Of World Records.

 

După faptă și răsplată: certificatul care îi atestă lui Stănescu performanța

Multiplu recordman

Cartea de vizită a sportivului romașcan cuprinde mai multe recorduri la nivel național și internațional. „Am şapte recorduri naţionale. La nivel mondial, cu reușita de acum, am șase rezultate omologate. Am un record de 1.500 de flotări în 42 de minute şi 50 de secunde. Pe 4 iunie 2017, la Mall Promenada din Bucureşti, am reuşit să fac 750 de flotări în 26 minute. Dintre cele mondiale, sunt 500 de flotări pe două scaune, în 16 minute, 750 pe două scaune, în 26 minute şi 33 secunde. Rezultatul a fost omologat în 4 iunie 2016 de Asociaţia Cartea Recordurilor“, menționează Dan.

Sportul, un mod de viață

Sportivul romașcan recunoaște că a făcut toată viaţa mişcare, dar de flotări s-a apucat mai serios în urmă cu 16 ani. „Am făcut mult sport în aer liber. Alergări, orientare turistică, lupte libere. De flotări m-am apucat după ce l-am văzut pe Adrian Petre, un jandarm din Cluj, care a făcut 1.419 flotări în 49 de minute. M-am ambiționat și am început să fac și eu. Pe urmă au venit şi recordurile în cadrul galelor organizate periodic de cei de la Cartea Recordurilor pentru «workout», exerciţii bazate pe greutatea corpului şi diverse demonstraţii organizate în ţară. Antrenamente fac de trei ori pe zi. Dintre acestea, unul este axat doar pe flotări. Fac cel puțin 1.000 de flotări. Pentru a bate un record mă pregătesc special aproximativ trei-patru luni“, declară Dan Stănescu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30