fbpx
 
Șandru, la braț cu Cioloș și Chirica

Șandru, la braț cu Cioloș și Chirica


Coordonatorul programului Centenar de la Primărie este și susținător al Platformei România 100, a fostului premier Dacian Cioloș.

Aproape 5.000 de lei net lunar încasează de la Primărie inspectorul de specialitate Daniel Șandru, coordonatorul programului Centenar. Chiar dacă România a împlinit 100 de ani acum câteva zile, Șandru nu trebuie să fie îngrijorat că-i va fi restructurat postul: programul Centenar al Primăriei ține până în 2020. În paralel, Șandru e și activ civic, în octombrie fiind prezent la strângerea de semnături demarată de fostul premier Dacian Cioloș pentru campania „Oameni noi în politică”.

Venit prin detașare

Cunoscut mai ales pentru activitatea didactică de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Daniel Șandru a ajuns la Primărie pe 3 aprilie 2017. Asta după ce anterior, între 9 august 2016 și 1 februarie 2017 a fost secretar de stat, coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Cancelariei prim-ministrului României. „Acum, salariul meu net este de 4.920 de lei lunar. Dar nu sunt angajat al Primăriei, sunt personal contractual venit prin detașare. La Guvern am avut 5.000 și ceva de lei”, a declarat Daniel Șandru.

Daniel Șandru a fost însoțitorul lui Dacian Cioloș în vizita acestuia la Iași

Demisia din Guvern

Acesta a fost numit în Guvern de fostul premier Dacian Cioloș și, după debarcarea acestuia în urma alegerilor din 2016, a mai rămas în funcție până în februarie 2017. Atunci, pe fondul protestelor iscate de ordonanța 13, Șandru a demisionat din Guvernul Grindeanu. „Menționez faptul că recurg la acest gest de onoare întrucât, din poziția pe care o dețineți, ați transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democrației și statului de drept”, a scris Șandru în demisia înaintată premierului Sorin Grindeanu.

Recuperat de Chirica
Demisia a fost scrisă pe 1 februarie 2017, iar pe 3 aprilie același an, Șandru a bifat prima zi ca angajat al Primăriei Iași, fiind astfel recuperat de un alt disident, primarul Mihai Chirica.

În luna octombrie 2017, cei doi au prezentat un stufos program dedicat Centenarului cu peste 30 de direcții tematice, 80 de proiecte cultural-academice, 9 proiecte de investiții și, în total, 180 de manifestări, evenimente și acțiuni.

„Sunt membru asociat al Platformei România 100. Există membri fondatori, Dacian și alți colegi, și există membri asociați. Nu am în vedere vreo funcție politică în eventualitatea tranformării asociației în partid.”
Daniel Șandru, inspector de specialitate Primăria Iași

Credite de 65.000 euro
Averea lui Șandru și a soției cuprinde un teren de 226 mp în Miroslava, dobândit în 2015. Tot acolo, familia Șandru deține o casă cu o suprafață de 97 metri pătrați. Ambele imobile au fost dobândite prin credit bancar „Prima casă”. Cei doi au și două mașini, un Opel Astra fabricat în 1992 și un Volkswagen din 2008. Potrivit declarației semnată în vara acestui an, Șandru și soția au trei credite, în valoare cumulată de aproximativ 300.000 de lei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: