fbpx
 
UPDATE. REVOLTĂTOR! Zero lei alocați pentru Autosdrada Iași-Târgu Mureș, în proiectul de buget pe 2019.

UPDATE. REVOLTĂTOR! Zero lei alocați pentru Autosdrada Iași-Târgu Mureș, în proiectul de buget pe 2019.


Zero lei pentru revizuirea studiilor de fezabilitate la autostrada Iași-Târgu Mureș. Aceasta este suma prevăzută în proiecția bugetară pe 2019 pentru Iași. Conform propunerilor de buget , studiile de fezabilitate vor fi refăcute după 2022. Proiectul a stârnit imediat nemulțumirea parlamentarilor din Opoziție care intenționează să depună un amendament la legea bugetului.

“Inadmisibil. Deși a fost aprobată o lege de către Parlament prin care se obligă statul român să construiască Autostrada Iași - Tg. Mureș, PSD+ALDE au alocat 0 lei pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Conform propunerii de buget pentru anul 2019, studiile vor fi refăcute după 2022, șoseaua de centură a Municipiului Iași a primit 200.000 lei, iar pentru modernizarea drumurilor județene, Iașul a primit printre cei mai puțini bani din țară, aprox 6 milioane lei, cu 2,7 milioane lei mai puțin decât Teleormanul.
Este revoltătoare atitudinea PSD față de noi, ieșenii. Dar și mai revoltătoare mi se pare atitudinea parlamentarilor și președintelui PSD de Iași care nici măcar nu au bătut la ușa celor de la București să ceară bani. Ne mint cu zâmbetul pe buze, fără să le pese de ce se întâmplă cu noi.
În urmă cu o lună am solicitat președintelui PSD Iași și primarului Municipiului Iași să convoace o întâlnire cu toți parlamentarii pentru a discuta de amendamente. Este ultima șansă de a mai avea fonduri pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Îi voi contacta pe toți pentru a avea un amendament comun și de a-l susține săptămâna viitoare în Parlament.”, a scris pe pagina de facebook, deputatul PMP de Iași, Petru Movilă.

În același timp, pentru șoseaua de centură a municipiului vor fi alocați 200.000 de lei iar pentru modernizarea drumurilor județene, Iașul va primi cei mai puțini bani din țară. Este vorba de 6 milioane de lei, cu 2,7 milioane de lei mai puțin decât județul Teleorman. Președintele Consiliul Județean Iași, Maricel Popa însă neagă cifrele avansate.

”Eu știu că studiile de fezabilitate sunt ridicate pe SEAP. Eu cred că domnul Petru Movilă nu știe să citească un buget”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Dar și oficialii din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură recunosc faptul că iașul nu va primi niciun leu pentru autostradă.

“Avem promisiuni de 37 de milioane de lei dar întradevăr nu apar în buget. 9 milioane vor anul acesta pentru tronsonul Târgu Neamț – Târgu Mureș. Cealaltă porțiune rămâne pentru parteneriat public privat”, a declarat consilier pe probleme tehnice al Directorului General CNAIR, Nicolae Boțu.

Pe lângă demersurile pe care Opoziția parlamentară le va demara, societatea civilă rerezentată prin ONG-urile "Moldova vrea autostradă" și "Împreună pentru A8" au anunțat că vor ataca Legea Bugetului în Contencios Administrativ.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30