Rise Project: Codrin Ştefănescu, mai bogat cu 2 milioane de euro după vânzarea unui teren retrocedat ilegal

Rise Project: Codrin Ştefănescu, mai bogat cu 2 milioane de euro după vânzarea unui teren retrocedat ilegal


Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, încasează 2 milioane de euro din vânzarea unui teren care a ieşit din proprietatea statului printr-o decizie de retrocedare ilegală, relatează Rise Project. Terenul a ajuns la Ştefănescu după un şir de tranzacţii încheiate la preţuri de faţadă şi a fost vândut de acesta la începutul anului pe 2 milioane de euro, arată sursa citată.

„Codrin Ştefănescu a vândut, la începutul acestui an, către o societate comercială din grupul Oscar Downstream – patronat de magnatul Alin Niculae (47 de ani) – un teren aflat la periferia vestică a Capitalei.

Tranzacţia a fost făcută pentru suma de 2 milioane de euro, bani pe care PSD-istul urmează să îi primească în tranşe, până în ianuarie, anul viitor.

Deocamdată, a încasat un sfert din această sumă.

Deşi, în momentul vânzării, terenul era al lui Ştefănescu, există o hotărâre judecătorească definitivă, potrivit căreia parcela de pământ astfel înstrăinată ar fi trebuit să nu se afle în proprietatea lui, ci în a statului!

Hotărârea e veche de opt ani, dar nicio instituţie nu s-a luptat să o valorifice în sens juridic şi să ceară, printr-o acţiune suplimentară în instanţă, ca terenul lui Ştefănescu să revină în proprietatea comună a cetăţenilor.

Din cauza acestui non-combat administrativ, Ştefănescu a ajuns să încaseze astăzi, nestingherit, 2 milioane de euro din vânzarea unui bun care ar trebui să ne aparţină tuturor.

Profitul net pe care secretarul general interimar al PSD îl va obţine din întreaga operaţiune este de 1,336 milioane de euro", scriu jurnaliştii de la Rise Project.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top