Tăriceanu, aproape dat afară din ALDE European

Tăriceanu, aproape dat afară din ALDE European


Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a cerut joi, la o zi după votarea în Parlament a controversatelor modificări ale Codurilor Penale, excluderea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu din Alianţa Liberal-Democraţilor Europeni.

„Din păcate, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lui aprilie să excludă ALDE România. Ne aşteptăm ca Partidul ALDE să urmeze această decizie şi să-i excludă formal din mişcarea noastră cât mai curând posibil”, a scris Verhofstadt, preluat de Hotnews, pe contul lui de Twitter.

În postarea sa, Verhofstadt preia şi declaraţiile colegului său Matthijs van Miltenburg‏ care acuză un „nou atac la adresa statului de drept în România".

„Nou atac la adresa statului de drept în România. Camera Deputaţilor subminează lupta împotriva corupţiei. Grupul ALDE din Parlamentul European ar trebui să facă clar pentru ALDE România că a trecut o linie roşie! E timpul să acţionăm".

Reamintim că potrivit unei declaraţii din 3 aprilie a purtătorului de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, problema excluderii ALDE România din ALDE Europa ar urma să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top