Marcel Ciolacu este nou președinte al Camerei Deputaților

Marcel Ciolacu este nou președinte al Camerei Deputaților


Social-democratul Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților. El a obținut 172 de voturi pentru, la votul în plen.

Din partea PNL, USR și PMP a candidat Raluca Turcan, care a obținut 100 de voturi, iar candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputați.

Funcția de președinte al Camerei Deputaților a devenit vacantă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare și încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Votul din plen a avut loc după ce în coaliția PSD-ALDE au apărut tensiuni, iar ALDE amenința că nu-l va vota pe Ciolacu.

Motivul: Călin Popescu Tăriceanu s-a supărat deoarece, deși i se promisese că votul pentru ridicarea imunității sale va fi amânat cu două săptămâni, Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice a Senatului, a convocat ședința și a cerut vot miercuri dimineața, în regim de urgență, spun surse din PSD.

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a mers de urgență la Parlament pentru a discuta cu președintele AlDE. După discuția cu acesta, Dăncilă a declarat că ”nu sunt probleme în Coaliție”.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Go to top