fbpx
 
AGONIE ȘI EXTAZ CA-N FILME. Victima proxenetului Maimuță se mărită cu interlopul Gangal. Ambii infractori sunt în pușcărie

AGONIE ȘI EXTAZ CA-N FILME. Victima proxenetului Maimuță se mărită cu interlopul Gangal. Ambii infractori sunt în pușcărie


La 14 ani a devenit victima traficantului de carne vie Jugravu, poreclit Maimuță. A fost violată, bătută, drogată, forțată să se prostitueze, a rămas însărcinată. Acum, Iuliana (21 de ani) se căsătorește cu Costel Gangal (51 de ani) – foto sus – care este închis în Penitenciarul Iași pentru trafic de persoane, faptă comisă în Italia. Viitorul soț împarte pușcăria cu torționarul, ambii fiind condamnați pentru aceeași infracțiune. 

O brută: Jugravu Costel zis Maimuță

Prima dată când s-a auzit despre isprăvile lui Maimuță: dusese o fată în pădure la Bucium, o violase, o bătuse și o lăsase acolo. L-a turnat chiar cineva care îl transportase acolo - omul nu a suportat ce s-a întâmplat. Inițial, spusele omului despre Costel Jugravu, zis Maimuță, au părut fabulații. Fata, îngrozită, nu a depus plângere. Ziariștii au fost cei care i-au văzut lui Maimuță potențialul de animal. Se întâmpla prin 2007. Au trecut ceva ani până s-au prins și autoritățile.

Condamnarea definitivă pentru trafic de minori, viol, violențe, a venit pentru Jugravu abia în 2016. Pentru fapte făcute în 2012-2013. Judecătorii i-au dat 30 de ani de pușcărie pentru toate faptele sale. Dosarul a fost îngrozitor - descrierea faptelor comise de Maimuță, ajuns acum în anturajul Cordunenilor, a arătat în detaliu cum individul și-a bătut joc de mai mulți copii.

În final, Jugravu a ajuns în custodia Poliției 

Capcană pregătită meticulos

În 2012, Costel Jugravu locuia, împreună cu concubina, într-o cameră de cămin în Hotelul Orion din Nicolina. Aveau o fată în vârstă de 4 ani.

Iuliana Maria P. avea doar 14 ani când a intrat în anturajul lui Maimuță, începând să viziteze camera în care acesta locuia cu iubita sa. În octombrie, aceasta a plecat în străinătate, iar Maimuță i-a propus fetei, foarte săracă și dintr-o familie dezorganizată, să aibă grijă de fetița lui.

Mama copilului, cunoscând probabil potențialul lui Jugravu, s-a opus, dar fata a început să lucreze, pentru 150 de lei pe săptămână. Anchetatorii au stabilit că, inițial, Maimuță s-a purtat exemplar. Politicos, îi achita salariul de bonă la timp. Uneori, Juravle pleca noaptea de acasă și Iuliana rămânea să aibă grijă de copil.

Într-o seară de decembrie, Maimuță a venit beat. A fost prima dată când i-a spus pe șleau: voia sex. Fata s-a speriat, i-a mărturisit că este virgină. În acea seară, prin cine știe ce minune, a lăsat-o în pace.

Câteva zile mai târziu, mai beat ca prima dată, a încercat din nou. A fost refuzat, din nou, dar de data asta nu mai era dispus să cedeze. I-a amenințat toată familia cu bătaia, inclusiv pe un frate cu dizabilități. Fata, care asistase la ceva scandaluri provocate în trecut de Maimuță, s-a speriat și a cedat.

„Relația intimă a continuat, relațiile sexuale fiind întreținute pe fondul stării de temere creată minorei, dar și în contextul caracterului influențabil al minorei aflată la o vârstă fragedă și cu evidente carențe emoționale datorate mediului familial dezorganizat din care provine”, se arată în sentința primită, în primă instanță, de Maimuță.

A vândut-o cu anunțuri la ziar

Într-o seară din ianuarie 2013, în camera de cămin a lui Jugravu a apărut Andreea Bianca G., tot o minoră, apropiată a unui prieten de-al acestuia. Fugise de acasă. „P. Iuliana și-a dat seama că nou venita practica prostituția, întrucât îi suna telefonul de multe ori pe zi, iar ea se deplasa la diverse hoteluri”. Așa a început. Cu nou venita din camera de cămin.

Peste câteva zile, Maimuță a informat-o scurt că a dat anunț la ziar și pentru ea. Inițial, s-a opus. Apoi, a acceptat. A devenit prostituată.

„Practic, din ianuarie 2013 minorele P. și G. au locuit în camera de cămin, împreună cu inculpatul Jugravu. Mijloacele de trai erau obținute din activitatea de prostituție la care erau obligate minorele, iar racolarea clienților se făcea prin anunțuri date la mica publicitate la rubrica matrimoniale de către inculpat. Tarifele erau stabilite de inculpatul Jugravu la 150 lei actul sexual și 200 lei ora. În vederea realizării acestei activități, inculpatul a închiriat o cameră de cămin la nivelul 2 al clădirii în care locuia, spațiu administrat de Hotelul Orion. Minorele, în declarațiile date în cursul urmăririi penale și în cursul cercetării judecătorești, au susținut că zilnic întrețineau relații sexuale cu 5-6 persoane, iar sumele astfel obținute erau utilizate pentru traiul comun, fiind administrate de inculpat”, au scris anchetatorii.

Afacere înfloritoare

În februarie a apărut și a treia fată. La începutul lunii martie, cu afacerea duduind, Maimuță a închiriat un apartament situat în cartierul Tătărași, la parterul unui bloc.

Tinerele prostituate erau chemate de clienți la Casa Bucovineană, Pensiunea San Rival, Hotel Europa. Le ducea cu mașina proprie, încasa banii, aștepta să iasă.

Afacerea a devenit așa de importantă încât, atunci când omul de la care închiriase apartamentul în Tătărași s-a prins ce se petrece și i-a restituit chiria în timp ce-l dădea afară din casă, și-a permis să închirieze în regim hotelier un alt apartament, pe Bulevardul Ștefan cel Mare, cu 150 lei pe zi.

Un alt apartament a fost luat în zona Anastasie Panu, iar proprietarul a fost plătit cu sex. Inițial a spus că nu știe cu ce se ocupau fetele, apoi minorele au declarat că ele făceau „plata în natură.” Au mai fost mutate când pe Independenței, când în Piața Unirii.


Bătută cu mânerul sabiei

Prima care a scăpat de Jugravu a fost Andreea Bianca G.. A revenit acasă cu forța, după ce fusese dată dispărută de părinți, la Secția 1 Poliție.

Iuliana a primit primul semn că trebuie să dispară când, beat fiind, Jugravu a lovit-o, în februarie 2013, la Hotel Orion. S-a năpustit cu pumnii asupra ei, acuzând-o de sex cu un alt bărbat decât cel care plătise.

Maimuță a luat o sabie de pe perete și i-a mai tras și câteva mânere în cap. “Minora țipa, îl ruga să o lase în pace, să cheme Salvarea, însă inculpatul Jugravu a spus că nu cheamă nicio Salvare, că poate să moară acolo că o îngroapă el, i-a dat un prosop să oprească sângele și a trimis-o să facă o baie”.

Un raport de expertiză medico-legală din 2014 a confirmat leziunile de pe scalp. Avea cicatrici.

Alți foști vecini au confirmat scandalurile. Prin pereți se auzeau răcnete.

În plus, Maimuță a drogat-o: „Inculpatul Jugravu i-a pus o astfel de substanță în suc. După ce a consumat băutura respectivă, partea vătămată a avut un tremur foarte puternic, avea o stare de euforie, râdea singură, vedea în ceață. Inculpatul i-a spus părții vătămate că praful pus în băutură era MDMA. Inculpatul îi dădea și minorei G. droguri , respectiv îi făcea țigară cu iarbă, MDMA sau pastile albastre, mici. După ce îi dădea droguri, aceasta uneori dansa și râdea singură, alteori începea să plângă și nu se mai oprea. Situația de fapt descrisă anterior a fost reținută de instanța de judecată pe baza amplului probatoriu administrat în cauză atât în cursul urmăririi penale cât și a cercetării judecătorești”.

Însărcinată „la serviciu”

La sfârșitul lunii februarie 2013, Iuliana a realizat că a rămas însărcinată. Inițial, Maimuță a lăsat-o să păstreze copilul. Apoi, s-a răzgândit și i-a cerut să facă avort, lucru care nu s-a întâmplat.

Deși era însărcinată, fata a fost obligată să se prostitueze, în continuare. Jugravu i-a spus ce are de gând dacă refuză: o bate în burtă până avortează.

În aprilie 2013, când fata a fost adusă din nou la Hotel Orion, a mai trecut printr-o bătaie zdravănă, administrată de către Maimuță și complicele lui, Bogdan Constantin Lică.

Pe 5 noiembrie 2013, Iuliana Maria P. a născut la Maternitatea ,,Cuza Vodă”, iar de acolo a fost dusă într-un centru, ea fiind minoră și în imposibilitate de a-și întreține copilul.

În cursul anului 2014, fata a fost vizitată la centru de către Maimuță. El i-a cerut să iasă să discute, dar fata a refuzat. Atunci, proxenetul a vrut să dea buzna în clădire, dar paznicul nu l-a lăsat și Jugravu a sărit la bătaie. A fost sfârșitul ”relației”.

Gangal și-a găsit jumătatea  

Amor cu temutul Gangal

Ajunsă la 21 de ani, Iuliana Maria P. tocmai și-a anunțat căsătoria cu un alt interlop cunoscut din Iași: Costel Gangal. În februarie 2019, acesta a fost arestat la cererea autorităților italiene, într-un dosar de proxenetism, executând la Iași pedeapsa de 3 ani și 5 luni de închisoare.

Pe profilul de Facebook, Iuliana Maria P. și-a schimbat deja numele în Iulia Gangal, postează fotografii cu viitorul soț, care, culmea,  este coleg de penitenciar cu fostul său torționar.
Conform propriilor afirmații, relația lor durează de 3 ani. Ofițerii de stare civilă vor oficia căsătoria la Penitenciarul Iași.

Psiholog: „Există o probabilitate mare să retrăiești experiențe traumatizante”

Un psiholog consultat de REPORTER DE IAȘI spune că, aparent, viitoarea soție a lui Gangal repetă un model autodistructiv. „Deși aparent a alege conștient să intri în situații, relații în care există o probabilitate mare să retrăiești experiențe traumatizante care ți-au produs în trecut suferințe îngrozitoare pare de neînțeles, există niște explicații oferite de cercetările în psihologie și neuropsihologie pentru care ființa umană e predispusă să repete compulsiv un model autodistructiv”.

Psihologul explică faptul că oamenii sunt mai iraționali în deciziile lor decât sunt tentați să creadă: „Deși credem despre noi că suntem foarte raționali când luăm decizii, suntem în realitate mult mai iraționali decât ne place să credem. A doua concluzie a studiilor este aceea că, în încercarea permanentă a creierului nostru de a face sens din realitate pentru a ne ajuta să supraviețuim în ea, acesta e în permanentă căutare de familiaritate și nu de fericire, așa cum, din nou, ne place să credem”.

Astfel, dacă familiaritatea victimei lui Maimuță în privința relațiilor a fost marcată de abuz, sunt șanse mari să se regăsească în relații cu mare probabilitate de abuz. „Acesta este modelul. Iar modelul, prin familiaritate, îmi dă senzația de siguranță. Ca să am șansa de a-l schimba e nevoie să învăț alte modele din alte experiențe corective”.

Article image
Șefa Biroului Resurse Umane a pălmuit-o pe șefa de la Biroul Proceduri – Juridic. Aceasta din urmă spune că reacția Mariei Ionela Alistar a fost provocată de faptul că șefa Juridicului a cerut fișa de lichidare, pentru că părăsește instituția. „I-am cerut acum câteva zile documente pe care ori nu le are, ori știe că sunt cu probleme și asta a provocat reacția de azi”, spune Claudia Zaharia, victima. În timp ce șeful instit...
Autor Iulian Mofteescu Reportaje 31 Mai 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30