Al doilea ziarist ucis în Mexic, în ultima săptămână

Al doilea ziarist ucis în Mexic, în ultima săptămână


Un ziarist a fost ucis vineri în statul mexican Guerrero, devenind astfel al doilea reporter asasinat în ultima săptămână în Mexic şi al 8-lea de la începutul anului, a informat biroul procurorului local, transmite AFP.

Edgar Alberto Nava era directorul şi redactorul şef al site-ului de informaţii La Verdad de Zihuatanejo, localitate situată în vestul statului Guerrero, unde era de asemenea angajat al primăriei.

„Conform primelor elemente ale anchetei, victima a fost împuşcată cu o armă de calibru 9 mm", a anunţat biroul procurorului, fără a furniza alte detalii.

Mexicul este unul din statele cele mai periculoase pentru ziarişti. Peste 100 de jurnalişti au fost ucişi din 2000, pe fondul violenţelor generate de traficul de droguri şi de corupţia din mediul politic. Majoritatea crimelor rămân nepedepsite.

Nava este al doilea ziarist ucis în ultima săptămână în Mexic. Marţi, cadavrul lui Rogelio Barragan, directorul portalului de informaţii Guerrero Al Instante, a fost descoperit în portbagajul unei maşini abandonate în statul Morelos (centrul Mexicului), cu urme de gloanţe la nivelul capului.

Sediul cotidianului local El Monitor de Parral din statul Chihuahua (nordul Mexicului) a fost atacat miercuri cu cockteiluri Molotov, atac nesoldat însă cu victime. În urma incidentului, ziarul a anunţat că nu va mai publica articole cu subiecte politice sau referitoare la fapte diverse, în speranţa evitării unei noi agresiuni.

În 2018, 10 jurnalişti au fost asasinaţi în diferite regiuni ale Mexicului.

Conform statisticii făcute de Reporteri fără frontieră (RSF), de la începutul anului 2019 în Mexic au fost comise cele mai multe crime care au avut drept ţintă ziarişti.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top