Premierul Bulgariei: „Pesta porcină a fost adusă de turiștii români. Vin, mănâncă, aruncă”. Răspunsul MAE

Premierul Bulgariei: „Pesta porcină a fost adusă de turiștii români. Vin, mănâncă, aruncă”. Răspunsul MAE


Ministerul de Externe reacţionează sâmbătă, în contextul declaraţiilor premierului bulgar Boiko Borisov, potrivit căruia turiştii români împrăştie pesta porcină, spunând că aceste afirmaţii sunt dezamăgitoare, românii fiind cei care contribuie la PIB-ul Bulgariei.

„Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru a răspunde la afirmaţiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiştii români, mai ales în condiţiile în care acestia contribuie substanţial la PIB-ul Bulgariei”, se arată în postarea MAE, pe Facebook.

Reacţia MAE vine în contextul în care premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat recent că turiştii români sunt principalii vinovaţi de răspândirea virusului pestei porcine.

„Sunt convins că pesta porcină a fost adusă de turiştii români. 57.000 de maşini trec din România zilnic pe podul peste Dunăre. Turiştii vin, mănâncă, aruncă. Nu avem ce să face", a spus Borisov, potrivit ziarului local „Sega”.

Zeci de mii de româmi aleg, în fiecare vară, staţiunile din Bulgaria.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top