fbpx
 
Lucrurile merg într-o direcție bună: șeful comunicării din Primărie și-a început vila

Lucrurile merg într-o direcție bună: șeful comunicării din Primărie și-a început vila


Sebastian Buraga a demarat lucrările la casa de 234 mp din zona Rosetti-Moara de Vânt. Alături va fi casa de doar 219 mp a colegului său, Dan Postolea. Autorizațiile de construcție au fost obținute în aceeași zi.

Purtătorul de cuvânt al primarului de Iași, dar și șeful biroului de comunicare din Palatul Roznovanu s-au lansat în imobiliare. Sebastian Buraga, oficial șef serviciu Dezvoltarea Capacității Administrative, dar cunoscut mai ales pentru rolul de purtător de cuvânt, a demarat lucrările la o vilă situată pe șoseaua Albineț din zona CA Rosetti.

O parcelă lipită de-a lui Buraga are și Dan Postolea, șeful biroului de comunicare al primarului Mihai Chirica. În cazul lui Postolea, există o autorizație de construire a unei vile, însă nu au fost demarate încă amenajările.
Spre fosta Podgorie Copou
Pe șoseaua care iese din oraș prin Podul de Fier și se continuă până în vama Sculeni, la 200 de metri după ieșirea din Iași, în zona cunoscută drept CA Rosetti, o stradă urcă dealul în dreapta spre fosta Podgorie Copou. La 300-400 de metri de drumul asfaltat, pe-o creastă de deal, muncitorii lui Sebastian Buraga au săpat fundația la viitoare vilă a purtătorului de cuvânt al lui Chirica. Până la amplasament, jumătate de drum este pietruit, jumătate betonat, există rețele de energie electrică și canalizare, iar conductele de gaz sunt foarte aproape de proprietatea lui Buraga.

Sebastian Buraga câștigă 5.600 de lei net/lună. Soția lui lucrează tot la Primărie, salariul fiind de 5.200 de lei

E o vilă!
Constructorii lucrează acum la fundație, pregătind cofrajele și stâlpii pentru turnarea betoanelor.Potrivit autorizației de construire emisă de Primărie pe 7 mai anul curent, Buraga are la dispoziție o suprafață de 388 mp. Indicatorii urbanistici prevăd o construcție cu un regim de înălțime demisol, parter, un etaj și mansardă. Procentul de ocupare a terenului (POT) va fi de 30%, iar coeficientul de utilizare a terenului (CUT) de 0,6.

Rezultă că viitoarea vilă va avea o arie desfășurată construită de 234 mp. Autorizația este valabilă trei ani, până în 2022, însă la ritmul în care se lucrează probabil că locuința va fi gata anul viitor.

Dan Postolea a cumpărat terenul împreună cu Buraga, dar încă nu s-a apucat de vilă

Colegul Postolea mai stă
Lipit de proprietatea lui Buraga se află terenul de 389 mp lui Dan Postolea, șef al biroului de comunicare din Primărie. Autorizația de construire a acestuia a fost emisă în aceeași zi cu cea a lui Buraga, cele două având numere consecutive. Indicatorii urbanistici din documentul lui Postolea arată că locuința acestuia va avea cam aceleași dimensiuni cu ale casei lui Buraga, adică tot D+P+1E+M, cu o arie desfășurată construită de 218 mp. În cazul său, lucrările de construcție încă nu au demarat.

Preț vehiculat: 50.000 de euro
De fapt, cei doi, Buraga și Postolea au cumpărat o suprafață compactă de 777 mp de la latifundiarul Ioan Zapodeanu. Tranzacția a avut loc în luna mai a anului 2017, iar prețul avansat de presa locală pentru întreaga suprafață a fost de aproximativ 50.000 de euro, deci câte 25.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi.

Casa are o fundație foarte adâncă, urmând a avea subsol. Suprafața totală locuibilă va fi de 190 mp

Toți sar de 5.000 de lei/lună
Potrivit declarației de avere pe care a completat-o acum două luni, Sebastian Buraga a câștigat anul trecut, net, din funcția de la Primărie peste 67.000 de lei, adică o medie lună de aproximativ 5.600 de lei. Tot în Primărie lucrează și soția acestuia, Smaranda. Din poziția de consilier la serviciul Corp Control Primar, Smaranda Buraga a câștigat în 2018 peste 63.000 lei, ceea ce se traduce într-o medie lunară netă de peste 5.200 lei. Una peste alta, cei doi soți Buraga încasează lunar de la Primărie aproape 11.000 de lei, echivalentul a 2.300 de euro.
Sebastian Buraga și-a început cariera în serviciul public la Prefectură, în urmă cu 14-15 ani. A fost purtător de cuvânt al fostului prefect Radu Prisăcaru, condamnat pentru corupție, apoi a lucrat cu subprefectul Florin Ungureanu, care s-a sinucis. Ulterior, Buraga a făcut transferul la Primărie, unde i-a fost purtător de cuvânt fostului primar Gheorghe Nichita. Când și acesta a ieșit din viața publică din cauza unor dosare penale, Buraga s-a reorientat spre Mihai Chirica, actualul primar.
Dan Postolea a ajuns în Primărie în 2015 pe vremea când Chirica preluase funcția de primar ca interimar. Pentru anul trecut, Postolea a declarat un venit net de 61.000 lei, adică vreo 5.000 de lei net lunar. Soția acestuia, Sorina, a câștigat 45.000 lei de la Universitatea „Cuza”, deci 3.700 lei lună.

Article image
Nepotismul a creat în Primăria Iași problema clasică în organizațiile în care toți sunt rude: „Nu te poți certa cu nimeni, că poate fi soțul cuiva aflat mai sus în ierarhie”. Astfel, eficiența scade. Secretara primarului, Ioana Turtă, a evoluat spectaculos pe scara socială: e și membru CA la Ecopiața, iar din 2017 și-a angajat soțul la Servicii Publice. Cel mai mare clan este al fostei directoare de la SPI: Luminița Sălcean...
Autor Cezar Moraru Anchete 04 Octombrie 2018


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30