fbpx
 

Sprijin pentru românii din diaspora. Liviu Beșleagă: „Vom crea o platformă de dezbatere a ideilor și propunerilor privind problematica românilor din afara granițelor”


Sute de români din afara granițelor ţării au participat, la București, la deschiderea oficială a Forumului Românilor de Pretutindeni.

Evenimentul organizat de Ministerul pentru Românii de pretutindeni se desfăşoară în perioada 4-8 septembrie. Românii participă în această perioadă la sesiuni de lucru, ateliere şi dezbateri, alături de reprezentanţi ai unor instituţii ale statului. Printre temele de discuţie se regăsesc: educaţia în limba română, investiţii şi oportunităţi de revenire în România sau votul în străinătate.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat la deschiderea oficială a evenimentului, că se vor discuta măsuri prin intermediul cărora Guvernul să vină în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă.

Liviu Beșleagă, președintele al organizației din România a National Committee of Romanian American Republicans, a participat la festivitatea de deschidere a lucrărilor Forumului Românilor de Pretutindeni organizat de Ministerul Românilor de Pretutindeni în București, în ziua de 5 septembrie 2019.

Beșleagă, inițiator al proiectului de informare publică „România” – cel mai mare grup de Facebook cu membri români – a apreciat evenimentul ca fiind unul foarte bine organizat. „Salut demersul doamnei ministru Intotero Natalia Elena de a organiza Forumul Românilor de Pretutindeni, un eveniment foarte bine realizat care a reunit reprezentații a peste 120 de organizații ale românilor din diaspora cât și numeroși demnitari. Obiectivul principal al proiectului este de a crea o platformă de dezbatere a ideilor și propunerilor privind problematica românilor din afara granițelor, în vederea extinderii sprijinului acordat inițiativelor în domeniul cultural, educațional, antreprenorial și mass-media dezvoltate de asociațiile românești din comunitățile istorice și diaspora”, a scris Liviu Beșleagă pe contul personal de Facebook.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30