fbpx
Print this page
Marius Bodea este ironizat de Mihai Chirica pentru că nu-și declară proprietățile imobiliare Marius Bodea este ironizat de Mihai Chirica pentru că nu-și declară proprietățile imobiliare

Rocada imobiliară a lui Marius Bodea: găzduit la infinit în vila surorii sale


Politicianul este un critic acid al derapajelor și vilelor dosite de Mihai Chirica pe diverse persoane. Dar el însuși locuiește de ani buni într-o vilă construită de ANL, în Moara de Vânt, contractată pe numele surorii sale, ce nu a apărut în niciuna dintre declarațiile de avere din ultimii 10 ani. În realitate, sora locuiește într-un apartament de pe Independenței. „De fapt, eu achit totul la casa asta. N-o trec pe numele meu pentru că încă plătesc rate, nu este achitată integral”, spune politicianul. Proprietatea are 150 mp și costă 2.000 de lei lunar, creditul fiind pe 34 de ani.

Deputatul Marius Bodea nu deține nicio proprietate imobiliară, conform declarațiilor sale de avere din ultimii ani. Totuși, deși actele spun altceva, locuiește într-o casă de câteva zeci de mii de euro din Moara de Vânt. Proprietatea este deținută în acte de sora sa.

În ce privește mașinile, istoria se repetă: la poartă sunt două Mercedes, niciunul pe numele său. Politicianul spune că, deși nu este proprietar în acte, casa este a sa și plătește toate cheltuielile. Când va fi plătită integral, va fi trecută în declarația de avere.

Vilă de la ANL, lipsă în declarația de avere

ANL a construit, pe un teren concesionat de la Primăria Iași, mai multe case înșiruite în zona Moara de Vânt. Imobilele au fost vâdute, unele dintre ele în rate. Una dintre casele făcute de ANL pe strada Nicolae Costin aparține deputatului ieșean Marius Bodea. Casa a afost construită între 2007 și 2009 și a fost vândută în 2009.
În locuința menționată locuiește deputatul Marius Bodea, președintele organizației municipale a PNL Iași. Casa nu este pe numele său și nu apare în niciuna dintre delarațiile de avere depuse din anul 2008, de când Marius Bodea era șef la OPC Iași, apoi subprefect (pe site-ul Agenției Naționale de Integritate) sau pe site-ul Camerei Deputaților (din 2016).
De altfel, în toate declarațiile din 2008 până în 2019 lipsesc cu desăvârșire proprietățile imobiliare. Fost șef la OPC, fost subprefect, prefect, director de aeroport sau deputat, Marius Bodea nu a deținut și nu deține, oficial, nicio proprietate.

Casa lui Bodea are două mașini Mercedes la poarta

Casă luată în 2009

Casa ar fi putut apărea pe declarațiile deputatului Marius Bodea încă din anul 2009, când a fost achiziționată. Dar, a fost cumpărată de sora sa, care a decis, până la urmă, că nu are nevoie și nu poate îngriji o casă de 150 mp.
„Sora mea a decis să locuiască într-un apartament de pe Independenței, mai aproape de oraș. Este apartamentul părinților noștri. Casa am preluat-o eu, eu achit toate cheltuielile pentru ea”, explică Marius Bodea.
Imobilul, cu 75 mp amprentă la sol, are parter și un etaj. În total, ar fi 150 de metri. O parte din parter este ocupat de un garaj.
Ratele pentru casa ridicată de ANL sunt, conform afirmațiilor politicianului,de aproximativ 2.000 de lei lunar.
Imobilul nu a fost achiziționat direct de la ANL, ci de la primul proprietar, care a avut credit preferențial prin BCR. „Sora mea a cumpărat casa de la acest prim proprietar, ratele sunt la BRD, unde lucrează de peste 20 de ani”, a precizat Marius Bodea.
Întrebat de ce nu își trece vila pe numele său șiu în declarația de avere, dacă tot o deține în realitate, Bodea a precizat că ratele sunt pe 34 de ani, că nu o va achita integral în următoarea perioadă și că trecerea bunului în rate pe numele său ar fi o procedută stufoasă.

Mașini: două Mercedes la mâna a doua

În ultima declarație de avere sunt trecute două motociclete (Honda și Suzuki) și un Lexus, dar la poarta deputatului, în Moara de Vânt, sunt două Mercedes, luate însă la mâna a doua.
Unul dintre autovehicule, un SUV Mercedes, este înmatriculat pe numele prietenei sale, plăcuțele de înmatriculare fiind scoase în Brașov, orașul natal al acesteia.
Cel de-al doilea Mercedes este un E-Klass, dintr-o generație mai veche, o mașină abia cumpărată de către deputat, ce va apărea în următoarea declarație de avere.

Venituri lunare de 13.300 lei

Primele declarații ale lui Marius Bodea sunt din 2008, când s-a transferat de la OPC, instituție pe care a condus-o, la Prefectură. A preluat funcția de subprefect, a fost apoi prefect, ulterior director economic la Tehnopolis. În 2012, a devenit director al Aeroportului Internațional Iași, funcție pe care a ocupat-o până în 2016. Din 2016, este deputat.
Conform ultimei declarații de avere depuse în 2019, în aprilie, Marius Bodea nu deține nicio proprietate imobiliară.
Are un autoturism Lexus din 2007, o motocicletă Honda din 1991 și alta Suzuki din 2007.
A vândut, în 2019, un BMW din 2002, cu 19.000 de lei.
A luat bani din bănci: 29.600 de lei (descoperire cont) de la Alpha Bank în 2010, 5.000 de euro (descoperire cont) de la BRD în 2009, 4.090 de lei de la CEC (descoperire cont) în 2006, 20.000 de lei de la BRD (descoperire cont) în 2018 și un credit pe 5 ani, de la BRD, luat în 2018, de 63.500 de lei.
De la Camera Deputaților a avut venituri totale anuale de 160.000 de lei (13.300 de lei lunar).

Article image
Primarul abia și-a terminat vila secretă, de 200.000 de euro, de la Frasin, și a trecut la o nouă achiziție exorbitantă. A cumpărat 836 mp pe Sărărie, la 100 m de Bolta Rece, una din puținele suprafețe atât de mari care mai pot fi găsite în zona de case Centru-Copou. Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul...
Autor Cezar Moraru Anchete 11 Iunie 2019


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare