Papa Francisc a sărutat o călugăriță pe obraz, la Vatican: „Stai calmă, să nu muști!” (VIDEO)

Papa Francisc a sărutat o călugăriță pe obraz, la Vatican: „Stai calmă, să nu muști!” (VIDEO)


Papa Francisc, care luna trecută a plesnit o femeie peste mâini pentru a se elibera din strânsoarea acesteia, a avut o reacţie mai blajină miercuri când o călugăriţă i-a cerut un sărut. Suveranul Pontif a răspuns da, deşi abia după ce aceasta i-a promis să nu îl muşte, relatează Reuters.

Schimbul de replici a avut loc la începutul audienţei generale pe care papa Francisc o acordă săptămânal la Vatican. În timp ce păşea în sala în care îl aşteptau mii de oameni, o călugăriţă entuziasmată l-a întrebat pe papă dacă vrea să o sărute, strigând în italiană „Bacio Papa!” (Un sărut, papa!).

Francisc i-a răspuns: „Oh, (dar) tu muşti!”, stârnind râsul celor din jur, adăugând apoi în glumă: „Stai liniştită! Îţi voi da un sărut, dar stai calmă. Să nu muşti!”.

Călugăriţa i-a promis că nu îl va muşca, spunând „Si” (da). Papa Francisc a sărutat-o apoi pe obrazul drept. Ca reacţie, călugăriţa a început să sară şi să strige: 'Grazie, Papa' (Mulţumesc, papa).

În ajunul Anului Nou, Papa Francisc, 83 de ani, a reacţionat cu iritare la o strângere de mână prea energică în timpul unei băi de mulţime în Piaţa Sfântul Petru. După ce a îmbrăţişat numeroşi copii strânşi în faţa Ieslei de Crăciun în imensa piaţă, în momentul în care voia să pornească în altă direcţie, mâna papei a fost prinsă de o femeie cu trăsături asiatice care îl aştepta cu mâinile încrucişate într-o postură de fervoare. Vrând să-l atragă spre ea, aceasta a fost cât pe ce să-l facă să cadă.

În timp ce necunoscuta îi striga cuvinte greu de auzit, strângându-i foarte tare mâna dreaptă, Francisc iritat, cu chipul îndurerat şi împurpurat, a reuşit să se extragă din strânsoarea acesteia dând mai multe lovituri uşoare cu mâna stângă rămasă liberă pe braţul femeii.

El şi-a cerut ulterior scuze, afirmând că „şi-a pierdut răbdarea” în faţa unei credincioase prea grăbite.

„De atâtea ori ne pierdem răbdarea. Asta mi s-a întâmplat şi mie. Îmi cer scuze pentru prostul exemplu pe care l-am dat ieri”, a declarat şeful Bisericii catolice de la o fereastră a Palatului apostolic din Piaţa Sf. Petru.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top