fbpx
 
UPDATE. Începe să cadă linia întâi în fața coronavirusului. Focar printre cadrele medicale de la Infecțioase

UPDATE. Începe să cadă linia întâi în fața coronavirusului. Focar printre cadrele medicale de la Infecțioase


O asistentă ar fi adus virusul din comunitate. Oficial, se vorbește de șase cadre medicale de la Infecțioase îmbolnăvite și de alte două angajate de la Spitalul Sf. Spiridon. Surse medicale dau însă cifre mai mari: 10 asistente, medici și infirmiere având COVID și alte 10 angajați trimiși acasă, în izolare

Situație critică la Spitalul de Boli Infecțioase, unde mai multe cadre medicale au devenit la rândul lor pacienți, infectându-se cu virusul Corona. Informațiile oficiale susțin că sunt 8 cazuri în acest moment, șase fiind din cadrul personalului de la Spitalul de Infecțioase, iar două de la Spitalul „Sf. Spiridon”.

UPDATE - 14.26

Constantin Sturzu, consilierul IPS Teofan, a declarat pentru REPORTER DE IAȘI: „Înalt Prea Sfinția Sa nu știe să aibă nicio nepoată asistentă medicală, deși s-ar bucura să fie așa, și se roagă pentru sănătatea ei și a tuturor celor bolnavi!”

În Spitalul de Boli Infecțioase asistenta menționată este cunoscută ca fiind nepoata mitropolitului, acest lucru fiind de notorietate. Această persoană a fost angajată prin concurs.

Știre inițială

Sursele medicale ale REPORTER acreditează însă cifra de 10 bolnavi de COVID – medici, asistente și infirmiere de la Infecțioase - și alți 10 angajați din spital trimiși acasă în izolare, aceștia fiind contacte directe ale celor bolnavi. Informația este că o asistentă medicală a fost pacientul zero din interiorul spitalului, dar că, paradoxal, aceasta ar fi adus virusul dintr-o infectare comunitară și nu l-ar fi contactat la locul de muncă, de la un pacient. Ancheta epidemiologică suspectează această variantă deoarece niciuna din colegele de muncă ale asistentei, din același pavilion, nu au fost depistate pozitiv. În schimb, s-au îmbolnăvit alte cadre medicale din spital.
În acest moment, sunt tratate de COVID, cu fișe de internare, 3 asistente medicale, 4 infirmiere și personal auxiliar (dintre care un bărbat) și trei medici (dintre care o tânără rezidentă). Printre asistentele îmbolnăvite se află și nepoata IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, despre care a apărut informația că a fost angajată recent la Spitalul de Infecțioase.

Directoarea Carmen Dorobăț spune că nu se poate vorbi deocamdată de o infectare in masă printre cadrele medicale

„Toate cadrele medicale infectate prezintă, deocamdată, forme ușoare, pentru că vorbim de oameni relativ tineri, fără co-morbidități. Capacitatea de intervenție a personalului medical nu este afectată, în acest moment. Am început să direcționăm formele mai grave de boală și spre Spitalul de Neurochirurgie pentru că am depășit pragul în secția ATI”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Infecțioase.
Iașul figura, în ultima statistică dată publicității de Guvern, miercuri, 1 aprilie, cu trei cadre medicale bolnave de COVID (doi medici și o asistentă medicală). După 48 de ore, cifra este mult mai mare.
Miercuri, 362 de cadre medicale erau înregistrate ca infectate la nivel național. Situația este dramatică la Spitalul Județean Suceava, cu 200 de angajați având coronavirus. Un focar în dezvoltare devenise Aradul, cu 24 de cadre medicale îmbolnăvite, și o situație grea se înregistra la București, cu 60 de persoane infectate, dar reprezentând personal medical de la mai multe spitale.

Article image
Aseară târziu au venit testele făcute ieri după-amiază la Spitalul de Infecțioase din Iași. Sunt 9 persoane depistate pozitiv: cinci din Iași (printre care soții Miron, amândoi medici), două din Neamț și câte una din Botoșani și Vrancea. Prof.dr. Ingrid Miron, soţia oncologului prof.dr. Lucian Miron, a confirmat  informaţia conform căreia testul soţului ei a fost pozitiv pentru COVID 19, în timp ce rezultatele acesteia vor...
Autor Iulian Mofteescu Reportaje 17 Martie 2020

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30