fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 23 Ianuarie 2019

În ziua de 24 ianuarie, românii de pretutindeni sărbătoresc Unirea Principatelor Române, eveniment istoric de o importanță deosebită, care a reprezentat o etapă semnificativă pentru înfăptuirea statului național unitar român. Încă din 1848 acest deziderat era definit și precizat în documentul „Principiile noastre pentru reformarea patriei”, un program - manifest realizat de revoluționarii moldoveni care afirmau că este nevoie de unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti „într-un singur stat neatârnat românesc”.

Publicat in Politica Locala
Ouă contaminate cu fipronil au fost descoperite la o fermă avicolă din judeţul Olt, aparţinând de societatea din judeţul Teleorman la care s-a depistat anterior substanţa interzisă în ouă. Inspectorii DSV au sechestrat peste 300.000 de ouă, însă peste 280.000 de bucăţi au fost vândute.

Publicat in Social
Cineastul american Bryan Singer, regizorul lungmetrajului de succes "Bohemian Rhapsody", este acuzat din nou de întreţinerea unor relaţii sexuale cu minori, potrivit Variety.

Publicat in Vedete
Peste câţiva ani se vor putea face primele rezervări la bordul Staţiei Aurora, un hotel de lux situat în spaţiu, dezvoltat de echipa Orion Span. Aceştia au de gând să primească primii oaspeţi până în anul 2022, relatează CNN.

Publicat in Panorama
Vârsta medie de debut în consumul de droguri în România este de 10-11 ani, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, precizând că cel mai cosumat drog din România este cannabisul, iar cele mai vulnerabile categorii în ceea ce priveşte consumul sunt cele defavorizate.

Publicat in Familie
Sute de taximetrişti protestează în apropierea unuia dintre cel mai mare târguri turistice din Madrid, utilizându-şi maşinile pentru a bloca drumurile de acces şi dând foc gunoiului, într-o manifestaţie împotriva Uber şi a altor asemenea aplicaţii de taximetrie online, relatează Reuters.

Publicat in Eveniment
O companie numită Ambrosia oferă transfuzii cu „sânge tânăr” pentru adulţii care vor să încetinească procesul de îmbătrânire. Momentan, compania are sedii în şase oraşe din Statele Unite, transmite Techtimes.com.

Publicat in Moda si stil

Două persoane au murit de gripă, în Spitalul Judeţean din Constanţa, niciunul dintre pacienţi nefiind vaccinat antigripal. Rezultatele care au confirmat prezenţa virusului gripal în cele două cazuri au fost primite miercuri. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, în ultimele zile au fost confirmate patru cazuri de gripă, trei cu virus gripal AH1 şi unul cu AH3.


Publicat in Sanatate
Preşedintele Comisiei de control SRI şi fostul ministru al Muncii, senatorul Claudiu Manda şi deputatul Lia Olguţa Vasilescu se căsătoresc în această primăvară, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice. Cei doi se cunosc din 1997, fiind ”aproape” unul faţă de celălat în politică.

Publicat in Monden
Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 29, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), citat de Agerpres.

Publicat in Sanatate
Pagina 1 din 3