fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 31 Decembrie 2021

Anul Nou este sărbătorit prin obiceiuri diverse şi inedite de diferitele popoare, însă peste tot se manifestă credinţa unui nou început şi speranţa unui viitor mai bun, prin aruncarea lucrurilor vechi din casă, aprinderea de artificii sau exprimarea unor dorinţe. De Anul Nou, românii fac urări pentru a avea noroc, bani şi a fi sănătoşi în următorul an, mergând din casă în casă, respectând datinile străbune. Sorcova, Pluguşorul, Capra sau umblatul cu Ursul sunt doar câteva dintre cele mai frumoase obiceiuri de Anul Nou, păstrate din moşi-strămoşi în România.

Publicat in Slideshow HOMEPAGE
Un cetăţean român a fost prins cu aproape două kilograme de droguri de risc asupra sa, în timpul unui control efectuat în localitatea Sighetu Marmaţiei din judeţul Maramureş, a anunţat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Publicat in Social
Poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au confiscat mai multe trofee de vânătoare, arme letale confecţionate artizanal şi 35 de kilograme de articole pirotehnice, după ce au desfăşurat 20 de percheziţii domiciliare în localităţi de pe raza judeţului, în urma cărora 9 persoane bănuite de braconaj au fost conduse la audieri şi s-au aplicat amenzi de 22.000 de lei.

Publicat in Moldova
Un jandarm a fost agresat de un participant la bătaia tradiţională organizată în comuna Ruginoasa din judeţul Iaşi, a anunţat, vineri, Jandarmeria Română.

Publicat in Social
Poliţiştii ieşeni au intervenit joi la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 170 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 22 de infracţiuni.

Publicat in Social
O femeie şi fiica ei au fost atacate joi seara, la Sebeş, cu un cuţit, de către tatăl familiei. Bărbatul în vârstă de 44 de ani avea ordin de restricţie.

Publicat in Justitie
Pompierii au intervenit în miez de noapte, ca să salveze de la îngheț doi bărbați abandonați pe un câmp de prietenul lor. Cei doi erau blocați cu o căruță într-o zonă mlăștinoasă de lângă un iaz, în județul Botoșani.

Publicat in Moldova
Pompierii militari ai Punctului de lucru Săliște au fost alertați vineri dimineață după ce capul tractor al unui TIR cu remorcă a luat foc pe autostrada A1, km 277, în zona localității Apoldu de Jos.

Publicat in Social
O tânără în vârstă de 28 de ani a fost găsită împuşcată în cap, joi noapte, într-un bloc din Braşov.

Publicat in Social
Numărul foarte mare de reținuți în arestul poliției județene din ultima perioadă a dus la ocuparea la capacitate maximă a Centrului de Reținere și Arestare Preventivă de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava anunță Monitorul de Suceava.

Publicat in Moldova
Pagina 1 din 2

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31