cristi tanasa

Autoritățile au confirmat astăzi, până la această oră, alte 17 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus.

Un număr de 12 poliţişti de la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă (CRAP) al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov se află în izolare, după ce un coleg de-al acestora a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, a informat, miercuri, IPJ Braşov.

Mai multe echipaje de jandarmi au acționat, marți, 7 aprrilie, alături de celelalte forțe, atât pentru asigurarea și menținerea ordinii publice, dar și pentru punerea în aplicare a ordonanțelor militare.

Extinderea pandemiei cauzate de SARS-CoV-2 în România vulnerabilizează o dată în plus pe cei 1.300.000 de copii care trăiesc în condiții de sărăcie și excluziune socială și ale căror drepturi la educație, sănătate și siguranță trebuie garantate cu prioritate. Pentru a limita consecințele negative ale marginalizării lor și pentru a asigura resurse și instrumente suplimentare de intervenție, în contextul în care activitatea în programele educaționale, în școli și grădinițe nu mai este permisă, Organizația Salvați Copiii România dă startul unei ample campanii umanitare, #SALVEZCUPOVESTI.

Prelungirea stării de urgență, suspendarea cursurilor în școli și universități de aproape o lună, spectrul unei noi perioade de izolare la domiciliu pentru elevi, studenți, profesori, tineri și adulți deopotrivă, frecvența alarmantă a îmbolnăvirilor cu virusul distructiv, totul întreține neliniștea, preocuparea pentru evoluțiile viitoare din perspectiva socială, medicală, economică și financiară, nu în ultimul rând – educațională.

România va avea prima secție mobilă de terapie intensivă. Construcția achiziționată de Departamentul pentru Situații de Urgență poate fi montată pe structura unui tir și mutată în curtea oricărui spital.

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, o acţiune de dezinfectare a străzilor din municipiul Suceava, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Forţelor Terestre Române.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova fac cercetări într-un dosar penal în care sunt vizaţi angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, după ce 500 de scări de bloc din Craiova au fost dezinfectate cu o substanţă care nu trebuia folosită în spaţii locuite.

Autoritățile au confirmat, în urmă cu puțin timp, alte două decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul provizoriu actualizat al cazurilor mortale urcă, astfel, la 207.

Pagina 1 din 2142

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top