fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
EXCLUSIV REPORTER. El este suspectul de crimă: Ahmed Sami El Bourkadi. Marocan, student la Medicină Franceză

EXCLUSIV REPORTER. El este suspectul de crimă: Ahmed Sami El Bourkadi. Marocan, student la Medicină Franceză


* Poliția și Parchetul îl caută în toată țara, fiind emis un mandat de arestare în lipsă
* Surse judiciare spun că prinderea este o problemă de ore
* Nu se știe încă mobilul crimei: ar putea fi jaful sau o dușmănie
* Se suspectează că a existat un complice

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a cerut arestarea în lipsă a marocanului Ahmed Sami El Bourkadi. El este student la UMF Iași, secția franceză, și ar fi autorul principal al asasinatelor din vila de la Moara de Vânt.

Duminică, 12 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunal a solicitat măsura arestării preventive a principalului suspect. Acesta este fugit

Suspectul de crimă are pașaport canadian
Surse apropiate anchetei au precizat că este cunoscută locația marocanului căutat, dar este posibil ca acesta să dispară, având legături puternice în țară și în străinătate. Nu sunt cunoscute multe detalii despre cel care a devenit acum suspectul numărul 1 în cazul omorului.
Are și pașaport canadian și numele său apare menționat într-un document postat de UMF Iași. Până acum este principalul suspect, dar anchetatorii bănuiesc că ar fi avut un complice.
Nu a fost stabilit cu exactitate mobilul crimelor: au dispărut câteva lucruri din casă, dar nu este clar dacă jaful a fost scopul principal. Era din anturajul victimelor, astfel că sunt studiate și alte ipoteze: o răzbunare, un conflict spontan.
El Bourkadi era student la Medicină, Secția Franceză. Datele găsite de REPORTER DE IAȘI arată că în 2018 acesta era student în Maroc.

Tânărul marocan ucis, Youssef Ajniyah, avea o situație materială bună

Victimele au fost surprinse în somn

Corpurile celor doi tineri care locuiau în casa din Moara de Vânt - Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsite vineri dimineață, la ora 2.30, de către polițiștii Secției 4.
Dispariția lui Youssef a fost sesizată decătre familie, care îl aștepta pe Aeroportul din Bruxelles, unde nu amai ajuns. Conform Ziarul de Iași, ucigașul sau ucigașii ar fi intrat în casă miercuri sau joi, pe una dintre cele două uși ale imobilului. Anchetatorii au declarat jurnaliștilor că Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost luaţi prin surprindere, corpurile fiind îmbrăcate în haine lejere, de casă.

Vanesa, iubita lui Youssef, era ieșeancă. Ar fi fost înjunghiată cu 35 lovituri de cuțit

I-a incendiat ca să șteargă urmele
Un alt aspect precizat de anchetatori este că tinerii s-au apărat și au fugit prin casă, fiind numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, pe pardoseală, pe pereți cât și pe obiecte de mobilier.
Victimele erau căzute lângă patul dintr-un dormitor, la etaj, dar se presupune că au fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. Ucigaşii ar fi pus corpurile împreună pentru a le da foc.
În casă a fost găsite un recipient cu lichid inflamabil folosit pentru aprinderea cărbunilor de grătar și o sticlă din plastic cu un rest de carburant. Corpurile aveau numeroase lovituri de cuţit, unele pentru că au încercat săs e apere, altele direcționate cu intenția de a-i omorî. Tinerii aveau numeroase plăgi în zona gâtului și pe antebrațe.

Crima a avut loc într-o vilă din Moara de Vânt

Lipsește arma crimei

Un alt aspect important precizat de anchetatori este că nu au găsit cuţitul cu care au fost omorâţi cei doi, iar asasinii ar fi luat telefoanele mobile ale victimelor.
Părinţii lui Youssef Ajniyah au sesizat dispariţia deoarece el trebuia să ajungă la Bruxelles cu o cursă aeriană. Sâmbătă şi duminică, poliţiştii au prelevat probe de ADN de la o parte dintre apropiații şi colegii celor doi tineri. Părinţii băiatului au venit din Belgia şi au fost audiaţi. Cei doi tineri aveau o relație de un an și locuiau în casa din Moara de Vânt de pe 1 noiembrie.

 

Article image
Un student marocan care studia medicina la UMF Iași și iubita sa, o ieșeancă, au fost găsiți fără suflare într-o vilă dintr-un cartier rezidențial. Cei doi au fost uciși, iar apoi li s-a dat foc, potivit datelor din anchetă.
Autor cristi tanasa Justitie 12 Decembrie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: