fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Diferenţa Cluj-Iași la Edificări este ca între lumea liberă şi dictatură. Închisoarea lui Chirica

Diferenţa Cluj-Iași la Edificări este ca între lumea liberă şi dictatură. Închisoarea lui Chirica


Mihai Chirica nu s-a abţinut să meargă vineri în plenul CL, la 30 de minute de la ridicarea controlului său judiciar. A făcut-o ca şi cum totul s-ar fi şters cu buretele într-o clipă. A început să dea lecţii pe teme minore, în modul său atât de redundant, spunând, în fond, numai platitudini, lucruri care nu aduceau nicio valoare dezbaterii.

Timp de 6 ore, până la acel moment, a avut cine să dea informaţii în cadrul dezbaterii şi toată adunarea s-a descurcat binemersi. Cum poate cineva să dea lecţii cu atâta dezinvoltură, în calitate de inculpat, la câteva minute după ce i s-a ridicat suspendarea pe excepţii constituţionale şi nu pe fond? Cum de nu s-a prăbuşit Iaşul fără contribuţiile inegalabile ale acestui inculpat? Cum de mai existăm?

Prezenţa sa a fost inoportuna şi dispreţuitoare în raport cu prestanţă bunelor practici dintr-o democraţie solidă. „Scuzaţi întârzierea, a fost nevoie şi de acest exerciţiu", a spus primarul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Chiar nu era nevoie de acest exerciţiu. Între el şi ceilalţi este o diferenţă majoră: într-o zi de septembrie 2018, Mihai Chirica a avut un moment în care să ia o decizie - face sau nu edificarea la blocul lui Cheșcu. Şi a ales să o facă. De aceea suntem acum aici. Pentru că alegerea sa personală a fost greşită, iar alţii au făcut alegeri corecte.

A declanşat o mascaradă cu patru edificări false, cu dispariţii de acte oficiale şi de antedatare a unor documente. Nu a călcat un pic strâmb, ci a băgat Primăria într-un marasm al corupţiei. Ne-a înghiţit cu totul în coşmarul său infracţional, de 6 ani.

Asta ni se întâmplă, nu e „un exerciţiu". De doi ani, Opoziţia îi cere lui Mihai Chirica să dea publicităţii atestările de edificare din Iaşi. Actele fundamentale care demonstrează respectarea autorizaţiilor. Domnul cu „scuzaţi întârzierea" refuză. Nu avem voie să le vedem, practic un singur om ne ţine captivi pe toţi din oraşul acesta. E coşmarul nostru de zi cu zi, nu o edificare cu cântec, ci un trafic generalizat de acte imobiliare. O sursă uriaşă de îmbogăţire.

Scuzaţi întârzierea, la Cluj avem toate autorizaţiile ŞI EDIFICĂRILE pe site-ul Primăriei de ani de zile. Butonul principal din meniu se cheamă „Locuire" şi în 3 secunde găseşti toate edificările la zi. 3 secunde la Cluj, o infinitate capturată în capul unui singur om la Iaşi. Suntem la cheremul unui lider discreţionar.

Edificările la Cluj au toate datele de identificare, numărul autorizaţiei de la care s-a plecat, adresa şi SUPRAFEŢELE FINALE. Poţi compara rapid cu ariile din autorizaţie. Aici e cheia, o informaţie transparentă, verificabilă în 2 minute.

La Cheșcu sunt depăşiri de mii de metri pătraţi. La mulţi alţii sunt depăşiri pe toate axele. Cineva plăteşte pentru aceste edificări falsificate. Cineva încasează. Şi le ţine sub lacăt.

Mihai Chirica nu dă nimic. Suntem la închisoare. Ne minte, ne ignoră, ne sfidează. Normalitatea e pe site-ul din Cluj, oraş din România. Într-un alt oraş din România, în Iaşul lui Chirica anomalia e considerată „un exerciţiu". Deci la Cluj e libertate, la Iaşi e oraş capturat. Mulţumim pentru ferecarea edificărilor din ultimii 6 ani, ne vine să vomităm de la atâta corupţie.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac