fbpx
 
Sursa foto: expressdebanat.ro Sursa foto: expressdebanat.ro

Caz unic: polițistul amenințat de Doru Plugaru este victimă a patru ultraje în doi ani


Un agent șef principal din Iași poate intra într-o carte neoficială a recordurilor din Poliția Română. În perioada februarie 2020-iunie 2022, procurorii au trimis la instanță patru dosare în care polițistul Petru Bogdan Condrea de la Secția 4 a fost victima unor infracțiuni de ultraj. În două s-au pronunțat sentințe, iar celelalte se află pe rolul Judecătoriei Iași.

Agresoarea, o femeie

În primul dosar, victimă a ultrajului a fost și un jandarm pe Nicu Popa. În rechizitoriu, procurorii au relatat faptul că, pe 20 decembrie 2019, inculpatul Mihai Sandu l-a lovit cu pumnul în zona feței pe subofițerul de jandarmi Popa, aflat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, „provocându-i leziuni și echimoze care au necesitat pentru vindecare un număr de 6–7 zile de îngrijiri medicale, încercând să împiedice conducerea sa la Secția de Poliție”.

În același împrejurări, inculpata Diana Batir l-a lovit cu pumnul în zona umărului și capului pe agentul de poliție Condrea, femeia manifestându-astfel pentru a împiedica imobilizarea lui Sandu, care îi era concubin. Cele două victime interveniseră după un apel la 911, apel prin care erau chemate să aplaneze un conflict între două familii vecine, o parte din membri fiind în stare de ebrietate. Ajunși la fața locului, jandarmul și polițistul au fost înjurați, apoi bruscați. Lui Condrea i-au fost distruși ochelarii, iar Popa avea plăgi contuze și echimoze la nivelul buzelor inferioară și superioară, excoriații și contuzie dentară.

Într-o sentință din mai 2020, care nu a mai fost atacată cu apel după ce  inculpații au cerut procedură simplificată de judecată, Sandu a primit 2 ani de închisoare, cu suspendare, iar Batir, 1 an, tot cu suspendare. Condrea nu s-a constituit parte civilă în dosar, spre deosebire de Popa care trebuie să primească de la inculpați suma de 8.113 lei, din care 113 reprezintă daune materiale și 8.000 lei daune morale.  

„Vrei să-ţi întorc şi eu mâna?”

Altă patrulă, alt incident ajuns în anchetă. De data aceasta, partener al lui Condrea, la o intervenție din noaptea de 19/20 noiembrie 2021, a fost un alt polițist, pe nume Costin Marcel Dospinescu. La sesizarea unui taximetrist care a sunat la 112, cei doi urmăreau o persoană pe care o suspectau că se afla la volan sub influența alcoolului, misiunea fiindu-le obstrucționată de Costel Cătălin Ștefanco. Acesta li s-a adresat polițiștilor cu formulele „Vrei să-ţi întorc şi eu mâna?”, „Adică eu ca şi inculpat pot să bat Poliţia, nu?”, „Uăi, ia mâna de pe mine, că-ţi fut o palmă în cap de-ţi sparg chelia”, „Ne certăm când ne prindem pe stradă!”, „Uăi, ia mâna de pe mine, că-ţi fut o stângă de dormi aici!”, „Nu mă fă, că eu nu am forţa ta!”, „Nu mai pune mâna pe mine că devin agresiv”, „Deci am voie să vă bat, cum o zis ăsta, nu? În curte aicea, ce-ţi fac eu ţie!?”, „Ce te uiţi aşa urât la mine? Auzi? Eşti într-o instituţie în care aş putea să-ţi dau vreo două ciocane, că ai intrat peste mine!”, „Pot să-ţi fut două palme?”. În paralel, au susținut anchetatorii, Ștefanco a încercat, fără succes, să îl lovească cu pumnul pe unul dintre agenți, a arătat executarea ”demonstrativă a unei lovituri de pumn în podul palmei” și a ridicat mâna dreaptă deasupra capului celuilalt polițist, cu intenţia de a-l lovi.

În fața judecătorului, Ștefanco a recunoscut faptele și a primit 11 luni și 10 zile, cu suspendare, pentru ultraj și favorizarea făptuitorului. Nici Condrea și nici Dospinescu nu s-au constituit părți civile în cauză.

Amenințat în secția de poliție

În 2021, Condrea a fost parte a altui incident care a ajuns la Judecătorie într-un dosar de ultraj. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Doru Plugaru după ce acesta l-ar fi amenințat pe Condrea, pe 10 noiembrie 2021, chiar în secția de poliție unde lucrează acesta. Plugaru era nervos deoarece, în aceeași zi, polițistul Condrea l-ar fi oprit în trafic pe fiul său, descoperind că acesta conducea deși avea permisul suspendat.

Lista dosarelor de ultraj în care victimă este Condrea Sursa: Portalul instanțelor

„Plugaru Dragoș a început să provoace scandal atât în incinta unității de poliție cât și în afara acesteia, adresându-i agentului de poliție expresii jignitoare și injurii în genul „Du-te-n Crucea mă-ti, continuând să aibă un comportament ostil față de acesta. De asemenea la solicitarea agentului de poliție de a înceta cu acest comportament ostil, numitul Plugaru Dragoș i-a spus că > deoarece în prezent este îmbrăcat în uniformă, iar la câteva minute i s-a adresat pe un ton agresiv cu cuvintele „Mă, dacă-l mai oprești odata pe fecior-miu!”….având în continuare același comportament agresiv”, se arată în rechizitoriul procurorilor

Plugaru l-ar fi amenințat pe polițist ca se va asigura că într-un ziar local vor fi republicate niște articole de presă cu privire la acesta și soția sa și că îl va opri cu masina în afara orelor de program. Dosarul se află în prezent în faza de cameră preliminară.

Cel mai recent, pe 8 iunie 2022, anchetatorii au trimis la instanță un alt dosar în care Condrea este parte vătămată într-un caz de ultraj, agresor fiind o persoană pe nume Corneliu Argenti.

Surpriză: Condrea, acuzat de agresiune

Amenințarea lui Plugaru referitoare la articole de presă și soția sa se lega de faptul că, în umă cu câțiva ani, Condrea fusese „eroul” unei povești în care el era acuzat de agresivitate. Astfel, în noiembrie 2018, Ziarul de Iasi scria că agentul „şi-ar fi hărţuit amanta, folosind inclusiv arma din dotare. El este acuzat că ar fi hărţuit o femeie cu care ar fi avut o relaţie extraconjungală, supărat că aceasta nu mai voia să continue relaţia de iubire. Cazul a părăsit alcovul amantei şi a ajuns în instanţă, unde s-au adus acuze halucinante: poliţistul ar fi mers în uniformă şi cu pistolul la el, pe care l-a şi scos din teacă, la locul de muncă al amantei în scopul de a o intimida. Judecătorii au admis că între poliţist şi amanta sa este o relaţie tensionată, însă au respins cererea femeii de a institui un ordin de protecţie împotriva poliţistului. Acesta este vizat şi de un dosar penal de hărţuire, cercetat chiar de colegii săi, însă sub supravegherea Parchetului.” Până în prezent, pe rolul instanțelor nu există un dosar în care Condrea să fie inculpat.

Article image
Penalul Doru Plugaru, dezvoltator imobiliar, a fost audiat astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, fiind în cele din urmă reținut în cursul după-amiezii. În această seară va fi prezentat cu propunere de arestare în fața instanței de judecată.
Autor cristi tanasa Slideshow HOMEPAGE 18 Noiembrie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30