fbpx
 
O consfătuire tovărășească a primarului cu efectul zero

O consfătuire tovărășească a primarului cu efectul zero


Mihai Chirica a făcut din nou o consfătuire tovărășească în prezența a 70 de directori de școli și grădinițe. E ceea ce Chirica adoră cel mai mult: adunări fără cap și coadă în care se poate face ascultat, în care nu se stabilește nimic, au loc tot felul de cuvântări sterile și țoață lumea pleacă lămurită că țoață schema nu le folosește la nimic.

Ce să-i ceri tovarășului primar daca asta e tot ce-i place, dacă scopul lui când se scoală dimineața e să facă ședințe foto și șezători irelevante? Îl caracterizează perfect, nu poate mai mult.

Și la un moment dat spune că Bazinul Olimpic este „excesiv de politizat de diverse persoane care se agață de tot felul de subiecte de interes, fără a face însă nimic util".

Poftim? El e cel mai ahtiat de capital politic, pe care îl culege în întruniri tovărășești fără nicio utilitate. Mihai Chirica este singurul din Iași care chiar nu face nimic util. Bazinul e o ruină de 15 ani, iar Chirica nici nu-l îngroapă, nici nu-l termină, nici nu face altul. El ține monologuri în fața a 70 de oameni care aveau altă treabă. „Politizarea excesivă" e tocmai ocupația lui de căpătâi.

Ieșenii se uită în gura unui om care spune, senin, că alternativa nu există. Că el e singurul care are dreptul să vorbească. Nu știu dacă oamenii realizează că liderii de succes rezolvă proiecte grele, cresc veniturile, livrează investiții mari. Nu bifează acțiuni de imagine cu efect zero.

Chirica ne face să pierdem timpul, ne mănâncă banii, îngroapă toate reformele, tace mâlc când i se spune de șpăgile uriașe din imobiliare și nu e capabil să facă niciun proiect mare, important, dezvoltat de la zero, relevant în următoarea sută de ani. E total depășit, nesemnificativ, speriat de propria-i nimicnicie. La București, Chirica este un proscris penal, golit de conținut. E șters din toate agendele, nu există.

Alternativa suntem noi, ieșenii. Alternativa există, o reprezentăm fiecare din noi, prin ceea ce realizăm zi de zi. Vedem în afaceri, în proiecte urbane, în cultură, inclusiv în modelele de administrație eficientă, altele decât Chirica. Alternativa face de fapt Iașul să fie ceea ce este.

Cel care încurcă pe toți e, paradoxal, Mihai Chirica. E un pietroi de gâtul propriului aparat din Primărie, al propriului partid, e un sac care îi trage la fund pe consilierii locali și toată infrastructura Iașului. Mihai Chirica trebuie măturat că să ne dezvoltăm. Am avea transparență dacă n-ar fi Chirica, am avea bazin, am avea artere, parcuri industriale, regenerare urbană.

Acum avem consfătuiri de sfârșit de regim și ritualuri fanatice pe lângă ziduri de biserici.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: