fbpx
 
Bloggerul moldovean Nekoglai a donat cinci drone armatei Ucrainei, după ce a fost torturat în Rusia

Bloggerul moldovean Nekoglai a donat cinci drone armatei Ucrainei, după ce a fost torturat în Rusia


Bloggerul originar din Moldova Nekoglai (Nicolai Lebedev) a transmis militarilor ucraineni cinci drone de diferite dimensiuni și a promis că le va livra un autoturism, scrie newsmaker.md.

În imaginile postate pe rețelele sociale, Nekoglai relatează că a adus la Kiev cinci drone necesare armatei ucrainene și va dona și un automobil, care momentan trebuie reparat.

„Mă bucur să fiu parte a victoriei împotriva lumii ruse”, a spus tânărul revenit recent din Rusia, de unde a fost expulzat.

Nicolai Lebedev, cunoscut publicului larg drept Nekoglai, are 22 de ani și s-a născut la Chișinău. Acesta și-a pierdut devreme părinții și de la 10 ani a fost crescut de către fratele său mai mare. El este pasionat de jocuri video și stream-uri. Acum trei ani, el și-a făcut un cont pe TikTok, iar în 2021 a ajuns să aibă peste 1 milion de urmăritori, fiind unul dintre cei mai urmăriți tik tokeri vorbitori de rusă.

În dimineața de 24 noiembrie 2022, Nekoglai a fost expulzat din Rusia. Bloggerul a fost acuzat că a încălcat regimul migrațional. Anterior, el a filmat un video în care parodiază un soldat rus. Șefa „Ligii pentru internet în siguranță” Ecaterina Mizulina a depus o plângere la Procuratură și la Ministerul rus de Interne. Aceasta a cerut deschiderea unui dosar penal pe numele lui Nicolai Lebedev pentru discreditarea armatei ruse.

Pe 24 noiembrie, bloggerul a ajuns în Republica Moldova. Ulterior, acesta a publicat un video în care a vorbit despre reținerea sa din Federația Rusă. Tânărul a acuzat polițiștii ruși că au încercat să îl violeze în arest.

Soldatul pe care l-a ironizat Nekoglai este rus, iar imaginile cu acesta au fost promovate intens de presa de propagandă.

„Ne mândrim cu curajul și reacția conaționalului nostru Alexei din diviziunea 138 a brigăzii de tragere, dislocat în localitatea Kamenka din regiunea Vyborgsky”, au scris autoritățile din Leningrad.

Pe 9 noiembrie, Nekoglai a fost reținut, iar ulterior, judecat.

Potrivit presei ruse, pe 24 noiembrie, Nekoglai a fost urcat în avion și la ora 7:00 a decolat spre Armenia. A fost aleasă această destinație pentru că Rusia nu are curse directe în prezent spre Republica Moldova.

Nekoglai are pe TikTok 9 milioane de urmăritori.

 

Sursa: G4Media

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30