fbpx
 
SkyNews SkyNews

O mamă criminală care le-a tăiat gâtul celor cinci copii ai săi cu un cuțit de bucătărie a fost eutanasiată în Belgia


O criminală a fost eutanasiată la cererea ei, după ce le-a tăiat gâtul celor cinci copii ai ei cu un cuțit de bucătărie, scrie Mirror.co.uk.

Genevieve Lhermitte, în vârstă de 56 de ani, din Belgia, a fost eutanasiată din motive medicale în municipiul Montigny-le-Tilleul pe 28 februarie.

Moartea ei a survenit la 16 ani după ce și-a ucis cei cinci copii în orașul Nivelles într-un atac îngrozitor, în timp ce soțul ei era în vizită la familia lui din Maroc.

Se crede că inițial a plănuit să-și ia viața după ce a comis crimele, un psiholog local sugerând după moartea ei că încerca să „termine ceea ce a început”.

Avocatul lui Lhermitte a pledat pentru nebunie la procesul ei în 2007, argumentând că nu poate fi făcută responsabilă pentru acțiunile sale.

Dar pledoaria pentru diagnosticul de nebunie a fost respinsă de judecători, care au condamnat-o la închisoare pe viață.

În cele din urmă, a părăsit închisoarea din municipiul Forest în 2019 și a intrat într-un centru de psihiatrie din municipiul Manage.
După ce a petrecut doi ani în centru, a fost mutată pentru scurt timp într-o unitate mai deschisă, dar s-a întors la scurt timp după o tentativă de sinucidere.

Belgia este una dintre cele patru țări din Europa care permit medicilor să ia viața pacienților la cererea lor și una dintre cele două, împreună cu Țările de Jos, care acordă procedura persoanelor care suferă de boli mintale.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: