fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
TV8.md TV8.md

Cu cât erau plătiți agitatorii de la Chișinău pentru a destabiliza țara. Zeci de persoane au fost reținute după ce planul le-a fost dejucat


Zeci de persoane au fost arestate în Republica Moldova după ce un plan pentru destabilizarea țării, pus la cale de Rusia, a fost dejucat la Chișinău, anunță șeful Poliției moldovene.

Viorel Cernăuțeanu a explicat cum Poliția de peste Prut a infiltrat un agent sub acoperire în gruparea de diversioniști care urma să creeze incidente în timpul protestelor care au avut loc duminică:

„Agentul nostru sub acoperire, care a fost infiltrat a intrat în contact direct cu persoana atât din Federația Rusă, care se prezenta sub pesudonimul Main Sandu care, ulterior, dirija cu altă persoană acțiunile de instruire în vedere distabilizării ordinii publice. Urmau să fie 10 grupe, de la 5 până la 10 persoane, care trebuiau la anumite adrese din Municipiul Chișinău să fie cazate, iar această persoană avea obiectivul de a merge la fiecare adresă pentru a face instructajul.”

Diversioniștilor le erau promiși aproximativ 10.000 de dolari, mai spune Viorel Cernăuțeanu:

„Persoanele comunică foarte clar despre legăturile cu anumite forțe de opoziție din Republica Moldova , care vor asigura în caz de necesitate avocați suport. Erau racolate din rândul persoanelor cu antecedente penale și din rândul sportivilor, sumele care urmau a fi acordate persoanelor cu anumite însemne care trebuia să stea în față și să asigure provocarea forțelor de ordine și crearea coridoarelor pentru alte persoane care urmau să vină din spate și să meargă la destabilizare. Ajung pentru fiecare persoană până la 10.000 de dolari.”

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30