fbpx
 
Patru români care au închiriat două autorulote ca să plece în vacanță, arestați în Albania pentru trafic de droguri

Patru români care au închiriat două autorulote ca să plece în vacanță, arestați în Albania pentru trafic de droguri


Patru români au fost arestați în Albania pentru trafic de droguri. Polițiștii au găsit în autorulotele cu care încercau să iasă din țară, o cantitate impresionantă de canabis - 260 de kilograme.

Autoritățile albaneze i-au depistat pe tineri, după o amplă acțiune de urmărire, relatează Știrile PRO TV.

Cele două cupluri, cu vârste între 20 și 24 de ani, au venit din Teleorman și au închiriat două rulote din Alba Iulia. Spuneau că își doresc o vacanță de vis în Grecia, și l-au asigurat pe cel de la care au închiriat rulotele că vor ajunge la timp înapoi. Curios e că și-au lăsat mașina cu care veniseră, cu chei cu tot.

Attila Palfi, proprietar autorulote: „Am ținut legătura cu ei pe tot parcursul. Ne-au trimis poze cu autorulota, am avut și apel video cu ei. Spuneau că sunt în vacanță și s-au întâlnit cu niște prieteni de acolo, și totul părea în regulă. Cea mai mare problemă a fost atunci când au trebuit să vină spre casă. Nu au mai răspuns la telefon, mai răspundeau la mesaje”.

Așa a aflat că cei patru sunt reținuți pentru trafic de droguri, iar rulotele au fost puse sub sechestru. Poliția albaneză i-a capturat pe cei patru, după o amplă activitate de filaj, într-o operațiune denumită „CAMPER”. Mașinile românilor au fost urmărite pe drumurile din Albania. Românii au fost opriți când voiau să plece din țară și, la percheziții, au fost găsite compartimente secrete, unde era ascuns canabisul, în total, 260 de kilograme.

Ermal Muçaj, șeful Poliției din Vlora, Albania: „Aceste persoane, în numele unor complici albanezi, care au fost dați în urmărire generală, s-au dat drept turiști, au închiriat rulote de lux și s-au împărțit în două perechi și au traficat narcotice din țara noastră în Grecia și în alte țări”.

Cei patru români au fost arestați pentru trafic de droguri. Și alți cetățeni albanezi sunt vizați în acest caz. Păgubit în poveste a rămas proprietarul rulotelor. El spune că a investit peste 100.000 de euro în mașini, iar acum se teme că nu va reuși să le recupereze la timp, pentru a respecta rezervările din sezonul de vară.

Attila Palfi, proprietarul autorulotelor: „Sunt proceduri foarte complicate, pentru că ei sunt în Albania, nu este UE. Investiția este mare. Noi acum riscăm să intrăm în faliment, dacă nu reușim să ne recuperăm autorulotele”.

Proprietarul face demersuri în speranța că își va recupera rulotele de la autoritățile albaneze.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: