fbpx
 
Atacuri rusești cu rachete asupra mai multor orașe ucrainene, soldate cu cel puțin cinci morți

Atacuri rusești cu rachete asupra mai multor orașe ucrainene, soldate cu cel puțin cinci morți


Rusia a atacat în cursul nopţii de joi spre vineri mai multe oraşe din Ucraina, de la capitala Kiev şi până la oraşe din centrul şi sudul ţării, provocând moartea a cel puţin cinci persoane, potrivit media şi unor oficiali, relatează Reuters.

Atacurile au loc în contextul în care se aşteaptă ca forţele ucrainene să lanseze o contraofensivă cu echipamentul militar nou, inclusiv tancuri, primit de la aliaţii săi occidentali, după ce forţele ruse au avansat puţin în ofensiva de iarnă.
În oraşul Uman din centrul ţării trei persoane au fost ucise şi opt rănite după ce o rachetă a lovit un bloc de locuinţe provocând un incendiu, a declarat Igor Tabureţ, şeful administraţiei militare din zonă.
În largul oraşului Dnipro din centrul ţării o rachetă a lovit o casă şi un copil şi o tânără au fost ucişi, a declarat primarul Boris Filatov pe Telegram. De asemenea, trei persoane au fost rănite în tirul cu rachetă.
Kievul a fost şi el zguduit de explozii, dar două persoane au fost rănite şi în regiunea capitalei, în oraşul Ukrainka.
Administraţia militară a capitalei a informat că apărarea antiaeriană a distrus 11 rachete de croazieră şi două drone, fragmentele avariind o linie de tensiune.
Interfax a relatat că explozii au fost raportate după miezul nopţii la Dnipro, Kremenciuk şi Poltava în centrul ţării şi la Nikolaev (Mikolaiv) în sud.
Forţele ruse au suferit regrese pe parcursul conflictului şi încearcă de zece luni să pătrundă în oraşul în ruine Bahmut, unde în trecut locuiau 70.000 de oameni,
Rusia vede Bahmut ca pe un punct esenţial în drumul spre alte oraşe din estul Ucrainei, care reprezintă acum obiectivul său militar major.
Atacurile Rusiei de vineri au loc la o zi după ce Kremlinul a anunţat că orice iniţiativă care ar putea pune capăt războiului este binevenită, referindu-se la o convorbire telefonică între liderul chinez Xi Jinping şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski care a avut loc miercuri.
Kremlinul a precizat însă că trebuie în continuare să-şi atingă obiectivele "operaţiunii militare speciale" din Ucraina, cum numeşte Rusia invazia asupra Ucrainei declanşată pe 24 februarie. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30