fbpx
 
Roya News Roya News

Atac armat soldat cu zece morți, în Ecuador


Zece persoane au fost ucise într-un atac armat în portul Guayaquil, capitala economică a Ecuadorului, unde a fost instituită deja starea de urgenţă din cauza violenţei legate de traficul de droguri, a anunţat duminică poliţia locală, relatează AFP.

Acest atac, care s-a produs sâmbătă spre miezul nopţii, a avut loc într-un atelier mecanic şi s-a soldat cu zece morţi şi doi răniţi, a precizat poliţia pentru jurnalişti via WhatsApp.
Biroul procurorului general al ţării a anunţat duminică că a deschis "o anchetă preliminară privind asasinarea a zece persoane, în urma unui atac armat produs sâmbătă seară (...) la Guayaquil".
„A fost un atac armat într-un loc unde mai multe persoane consumau alcool. Au venit motociclete şi au tras asupra tuturor celor care erau acolo", a declarat duminică dimineaţă pentru AFP un martor, care a cerut să rămână anonim.
Victimele se adunaseră pentru a privi un meci de fotbal, au precizat martori.
La locul atacului, cadavrele puteau fi văzute întinse de-a lungul străzii, în timp ce în zonă existau oameni care plângeau şi poliţia încerca să izoleze locul, au constatat jurnalişti ai AFP.
Autorităţile nu au făcut pentru moment nicio arestare în legătură cu acest atac.
Guayaquil este unul dintre oraşele cele mai afectate de traficul de droguri şi violenţa care fac ravagii în ţară, din cauza poziţiei sale pe coasta Pacificului, strategică pentru transportul de droguri spre SUA şi Europa.
În închisorile din ţară, înfruntările între deţinuţi s-au soldat cu peste 420 de morţi din 2021, în timp ce în afara penitenciarelor rata omuciderilor aproape că s-a dublat între 2021 şi 2022, crescând de la 14 la 25 la 100.000 de locuitori, potrivit autorităţilor.
În urmă cu două săptămâni, în provincia Esmeraldas, în nord-vest, la frontiera cu Columbia, circa treizeci de oameni înarmaţi au deschis focul asupra locuitorilor în portul Guayaquil, provocând moartea a nouă persoane printre pescari.
Potrivit autorităţilor, victimele erau sub protecţia unui grup criminal şi ar fi fost atacate de un grup rival.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: