fbpx
 
Împăratul Napoleon ne-a dat în judecată

Împăratul Napoleon ne-a dat în judecată


MC ne-a dat zilele trecute în judecată, dar acţiunea e slabă, plină de lozinci şi generalizări aruncate aiurea. Dar nu asta-i problema, ci faptul că acţiunea vine din partea Primăriei Iaşi, cu număr de înregistrare la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni.

Ce treabă are Municipiul Iaşi cu onoarea lezată a unui tip care are o funcţie în instituţie? Dacă angajatul Cutare de la Primărie dă un vecin în judecată, UAT Iaşi depune acţiunea în instanţă? Ce calitate procesuală are Primăria Iaşi în procesele lui Mihai Chirica, spețe în care acesta se plânge de „încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine”? Dai în Mihai Chirica, dai în Primărie?

Această suprapunere până la identificare între funcţie şi persoană nu e chiar o scăpare nevinovată. Primarul a căpătat reflexe de Stăpân al oraşului. El e deasupra oamenilor de rând. Banii ăia din impozite sunt la cheremul lui. Îl întronăm, îi pupăm picioarele, îi punem o coroană pe cap şi-i spunem Majestate.

Şi-a doua chestie delirantă pe care o face Conu Leonida e că depune o acţiune împotriva unui ziar reclamând prejudiciile aduse unor terţi: magistraţii şi sistemul judiciar în general! Deci Chirica se erijează în avocatul puterii judecătoreşti, ca un turnător de pe vremuri, ca un reclamagiu de duzină. Deci n-ai voie în România să te exprimi public împotriva judecătorilor, e interzis! Iei un procuror sau un judecător în balon, pac!, eşti reclamat şi condamnat.

Ia priviţi ce consideraţii are Împăratul Napoleon:

„Recentul eveniment relatat într-un mod batjocoritor la adresa unor magistraţi nu poate decât să adâncească neîncrederea actuală a populaţiei în sistemul judiciar românesc”.

„Astfel de articole nu demonstrează nici obiectivitate, nici dorinţa de a îndrepta eventual o stare de lucruri, ci doar aceea de a prezenta ceva atractiv pentru public în scop cel puţin comercial, dacă nu chiar mai mult – subminarea singurei puteri care poate sancţiona în mod real încălcarea democraţiei şi protejarea statului de drept”.

Nea Chirica încearcă să se pună bine cu judecătorii şi arată cu degetul REPORTER DE IAŞI: „Umflaţi-i! Oameni răi!”.

Ia să mai vedem:

„Imaginea distorsionată a justiţiei formează percepţia greşită a oamenilor cu privire la sistem şi poate deveni de asemenea un mijloc de presiune asupra magistraţilor.” Paf: se instituie cenzura, Chirica nu permite „percepţia greşită cu privire la sistem”. Păi oamenii au o părere execrabilă despre Justiţia din România, măcar dreptul ăsta să-l avem.

„Justiţia nu trebuie să devină un produs de vândut în scopul măririi tirajelor sau ratingului, căci consecinţele pot fi ireversibile. În niciun caz astfel de practici nu pot contribui la formarea unei încrederi a publicului în justiţie.”

Chirica, 2023. Delir. A cerut 100.000 de lei, îi va împărţi cu judecătorii. Zici ceva de Justiţie, plăteşti.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31