fbpx
 
Colaj foto: X Colaj foto: X

„O dovadă în plus” că Hamas folosește civilii din Gaza ca „scuturi umane în scopuri teroriste”. Descoperirea IDF (VIDEO)


În timpul raidului terestru desfășurat în orașul Gaza, armata israeliană a făcut o descoperire cutremurătoare.

Forțele de apărare israeliene (IDF) au găsit lansatoare de rachete lângă un loc de joacă pentru copii din Gaza. "Aceasta este o dovadă în plus", a declarat IDF, "a utilizării neîncetate de către Hamas a populației civile ca scut uman în scopuri teroriste".

Imaginile au fost publicate duminică și arată lansatoare de rachete și gropi de lansare ale Hamas lângă un loc de joacă și o piscină pentru copii din Gaza.

„Ceea ce puteți vedea aici este un grup de patru butoaie de lansare pentru rachete trase spre Israel, la doar cinci metri de o piscină pentru copii și poate la 20-30 de metri de clădiri rezidențiale - toate în inima unui cartier rezidențial", a declarat un ofițer al FDI, potrivit Jerusalem Post.

„Am ajuns aici și am găsit o zonă în care se află un loc de joacă care era un fel de parc de distracții. Puteți vedea locul de lansare din interiorul parcului de distracții și a locului de joacă pentru copii", a declarat un al doilea ofițer.

Hamas a fost acuzat că folosește infrastructura civilă, cum ar fi școlile UNRWA (Agenția Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat) și clădirile de apartamente, ca rampe de lansare pentru atacurile cu rachete împotriva Israelului, care pun în pericol populația civilă din Gaza.

Hamas a construit o întreagă rețea de tuneluri și baze complicate în subteran în întreaga Fâșie. IDF a dezvăluit săptămâna trecută modul în care organizația teroristă folosește spitalul Al-Shifa din orașul Gaza ca centru de comandă și control.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30