fbpx
 
Iașul, ca un labirint din mintea unui dictator

Iașul, ca un labirint din mintea unui dictator


Oraşul e paralizat. 100.000 de oameni nu mai pot ieşi sau intra în Bucium, Vişani, Bârnova. Nicolina, Iorga, Recuperare sunt infernale.

La ora 2, când elevii au ieşit de la şcoală, au fost femei care n-au putut urca în tramvaie şi au aşteptat 4-5 vagoane să treacă, aşa de mare era aglomeraţia.

Internetul a luat foc, oraşul e în corzi de dimineaţă şi aşa a fost şi joi, vineri şi în toate săptămânile din urmă.

Sunt 60-70 de tramvaie la stradă, iar la orele de vârf ar trebui să fie 150. Diferenţa înseamnă exact 100.000 de oameni mutaţi dintr-un loc în altul în orele de vârf.

Articolul REPORTER despre tramvaiele defecte, de săptămâna trecută, are 35.000 de citiri. 10% din populaţia oraşului l-a citit. Cu 36.000 de voturi Chirica a câştigat alegerile în 2020, deci impactul este imens. Oamenii nu mai suportă.

E rezultatul unei dictaturi. Pare că folosesc vorbe mari, dar colapsul e falimentul unui dictator în carne şi oase. Mihai Chirica s-a trezit cu un oraş de 400.000 de oameni în plină dezvoltare şi în 9 ani n-a făcut absolut nimic. E mintea unui dictator care se distrează zile şi nopţi la rând, cultivă o propagandă sufocantă şi patronează o corupţie infernală.

Aceasta este o dictatură. Chirica este un milionar care patronează un sistem totalitar. A băgat anul trecut 60 de milioane de euro în cărbune ca un tiran nebun şi a dus Iaşul în faliment. A plătit 450 de euro/tonă de cărbune ca un dement scăpat de sub control. Nimeni nu ştie ce trasee au luat banii.

N-a făcut o linie de tramvai în 9 ani. N-a făcut axele dedicate, n-a adus 300 de mijloace de transport în comun la orele de vârf. N-a făcut „autostrăzile pe două roţi” pentru ca 30.000 de studenţi să fie stimulaţi să folosească bicicletele. N-a făcut 3 şcoli în capetele de oraş, deşi i s-a spus din 2013 că asta trebuie să facă.

N-a oferit nimic oamenilor. A stat în chefurile lui monstruoase, înconjurat de oameni care s-au îmbogăţit de pe urma lui şi l-au îmbogăţit şi pe dânsul. 100.000 de oameni n-au alternativă de transport şi stau blocaţi într-un oraş anacronic, în care nu s-a creat nici măcar o bandă în plus pentru autobuze în ultimii 60 de ani. Nimic.

Dar aceiaşi oameni stau 10 luni să aştepte un simplu certificat de urbanism, care la Galaţi - „Oraşul Roşu” cum i se spunea - se eliberează în 3 zile! Un om a stat blocat personal de Chirica doi ani cu un aviz de oportunitate. Dictatorul s-a justificat cu lejeritate în doar două minute. Două minute care au anulat doi ani din viaţa unui om! Aceasta este o dictatură. După 48 de ore, acelui om i-a fost dat avizul de oportunitate. O mizerie. Aşa arată un regim la degetul mic al unui singur om.

În spatele lui se află Ciprian Bostan, care s-a îmbogăţit din autorizaţii de construcţii, şi Alex Muraru, care se îmbogăţeşte şi el din sinecura de 7.000 de euro/lună de parlamentar şi care ar mai vrea un mandat la aceşti bani. În spatele unui dictator se află tot timpul o mână de fripturişti care îl ţin să nu cadă.

Oraşul acesta e distrus. Chirica se află pe undeva abulic şi mahmur, strângând mâini pe la vreo şezătoare irelevantă, ca într-o ţară africană. Acest faliment are un singur rezultat: sute de mii de ieşeni distruşi psihic de halul în care au ajuns şi un dictator care a făcut milioane de euro şi care acum îi priveşte cu ochii tulburi, dându-le cu tifla.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31