fbpx
 
The Hankyoreh The Hankyoreh

Șeful serviciilor de informații din Coreea de Sud a demisionat


Şeful serviciilor de informaţii din Coreea de Sud, Kim Kyou-hyun, a demisionat duminică, a informat agenţia de presă Yonhap, pe fondul tensiunilor în creştere cu Coreea de Nord din cauza programelor sale nucleare şi de rachete balistice, relatează AFP.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a acceptat demisia lui Kim Kyou-hyun, directorul Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), potrivit Yonhap, care nu a oferit detalii.
Alţi doi importanţi oficiali NIS au demisionat şi ei, a precizat agenţia.
Aceste demisii par să aibă legătură cu problemele de management care afectează agenţia încă din iunie, au estimat mass-media locale.
Anunţul survine în momentul în care Coreea de Nord îşi accelerează dezvoltarea programelor sale de armament. Phenianul a reuşit la începutul acestei săptămâni să plaseze pe orbită primul său satelit militar de spionaj.
Kim Kyou-hyun, un diplomat de carieră care a fost consilier adjunct pentru securitate naţională, a fost numit în mai 2022 director al NIS după ce preşedintele Yoon Suk Yeol a preluat puterea.
Potrivit biroului prezidenţial citat de Yonhap, Kim a acţionat pentru "restaurarea reputaţiei NIS ca principală agenţie de informaţii şi securitate a ţării" în perioada care a urmat instalării noului guvern sud-coreean.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30