fbpx
 
Vladimir Putin se pregătește să simuleze explozii nucleare cu o nouă „tehnologie secretă”

Vladimir Putin se pregătește să simuleze explozii nucleare cu o nouă „tehnologie secretă”


Președintele rus Vladimir Putin urmează să-și folosească noua sa tehnologie secretă în exerciții militare uriașe pentru a simula exploziile nucleare, în timp ce războiul din Ucraina continuă, scrie Mirror.co.uk.

Experții au declarat că Academia Militară Khrulev din Sankt Petersburg este responsabilă pentru crearea tehnologiei care poate simula impactul ”norilor ciupercă” pentru care sunt renumite exploziile nucleare.

Potrivit agenției de știri de stat, TASS, documentul de brevet susține: „Scopul modelului este de a simula cum arată o lovitură nucleară - efectul de șoc, fulgerul de lumină și norul ciupercă al unei explozii nucleare la sol”.

The Moscow Times a raportat că invenția va fi utilizată pentru a: „A antrena radiații, unități de inteligență chimică și biologică pentru a determina parametrii epicentrului unei explozii nucleare”.

Temându-se de potențialele consecințe ale războiului nuclear, Institutul Internațional de Studii Strategice avertizează asupra posibilității de pregătire a Rusiei de a desfășura arme nucleare non-strategice sau tactice.

Raportul lor a susținut: „O tendință deosebit de îngrijorătoare dintr-o perspectivă occidentală este credința Rusiei în capacitatea sa de a obține și de a menține dominația într-un mediu în creștere și de a compensa pierderile de personal și echipamente într-o măsură de neimaginat pentru Occident”.

„În războiul său împotriva Ucrainei, Rusia a folosit amenințarea nucleară directă către SUA și NATO cu forțele sale nucleare strategice. Mai recent, a arătat împreună cu Belarus că vede în NSNW [arme nucleare nestrategice] un instrument util pentru a exercita un control suplimentar asupra teritoriilor sale apropiate şi pentru a-şi spori puterea de răspuns împotriva NATO”.

Raportul a adăugat: „Cu cât se poate înțelege mai mult despre doctrina rusă și gândirea militară legată de NSNW, cu atât este mai probabil ca descurajarea față de Rusia să poată fi menținută. Înțelegerea Rusiei și menținerea descurajării față de Rusia este o chestiune de supraviețuire pentru Occident.”

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: