fbpx
 
Cum arată „casa de vacanță” secretă a lui Vladimir Putin: Construită într-un parc național, suprafață dublă față de statul Monaco (VIDEO)

Cum arată „casa de vacanță” secretă a lui Vladimir Putin: Construită într-un parc național, suprafață dublă față de statul Monaco (VIDEO)


O nouă investigație realizată de jurnaliști ruși independenți a prezentat primele fotografii aeriene cu un alt conac de lux al președintelui Vladimir Putin, unul care se întinde pe un teren de două ori cât statul Monaco din sudul Franței, relatează Meduza.

Investigația a fost realizată de jurnaliștii de la Dossier Center, un ONG fondat de disidentul rus Mihail Hodorkovski, desemnat de Moscova „agent al străinătății” în mai 2022, la doar câteva luni după ce Putin a declanșat invazia din Ucraina.

Jurnaliștii de la Dossier Center explică într-un documentar de 6 minute și jumătate numit „Casa secretă de vacanță a lui Putin în Karelia: Putin a furat o cascadă” modul în care a fost construit acest conac aflat la aproximativ 30 de kilometri de granița cu Finlanda, pe malul Golfului Marjalahti din Lacul Ladoga.

Referința la cascada „furată” de președintele rus e una la faptul că înainte de construirea acestui complex rezidențial vast, aceasta era accesibilă doar vizitatorilor Parcului Național Ladoga de aici. Terenul care include cascada a fost acaparat încă din 2010 de către Yuri Kovalciuk, supranumit „bancherul personal” al lui Putin.

Jurnaliștii de investigație arată de asemenea că, după ce suprafața complexului a fost extinsă și mai mult, în jurul acestuia a fost ridicat un gard de sârmă ghimpată care izolează o suprafață de 4 kilometri pătrați, de 4 ori mai mare decât cea înregistrată în documentele oficiale.

Cercetătorul și jurnalistul independent Chris Owen a făcut un rezumat al docmentarului, atrăgând atenția asupra mai multor aspecte interesante semnalate în înregistrarea video.

De exemplu, Golful Maryalahti se află la aproximativ 185 de kilometri nord de Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin și cel în care și-a început cariera de ofițer al FSB. Tot aici el și-a creat multe dintre contactele care aveau să îl ajute în cariera politică ulterioară.

Complexul include 4 clădiri poreclite „Hambarul”, „Coliba pescarului”, „Casa cu grădină” și „Ferma”, plus o crescătorie de păstrăvi în golf. Deși numele ar sugera un peisaj rural idilic, clădirile sunt locuințe ultra-moderne decorate cu podele de marmură, pietre semi-prețioase și alte finisaje de lux, ca de exemplu bideuri care costă 10.800 de dolari bucata și capete de duș ce valorează 4.600 de dolari fiecare.

Pe terenul complexului a fost construită inclusiv o berărie, documente obținute de cei de la Dossier Center arătând că lucrările de construcție au costat sute de milioane de ruble.

 

Sursa: HotNews

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30