fbpx
 
Măscărim politicienii ca să nu măscărească ei libertatea

Măscărim politicienii ca să nu măscărească ei libertatea


Marioneta lui Chirica, purtată de Marius Bodea prin Iaşi, nu mi se pare un act denigrator. În Iaşi nu mai avem nicio dezbatere între candidaţi din 2000. De 24 de ani. Mihai Chirica să înlocuiască marioneta şi să se angajeze într-o dezbatere cu Marius Bodea, transmisă în direct. Să spună locul şi data.

E denigrator să încalci drepturile ieşenilor şi să o faci luând şpagă. E denigrator să nu faci nicio investiţie şi să dai sporuri ilegale de sute de mii de euro la oameni din Primărie care trebuie să respecte Omerta în dosarele penale. Denigrator este să ocoleşti toate întrebările şi să te ascunzi de procurori, înşelându-i pe ieşeni şi manipulându-i. Denigrator este să-i pui să stea în coloane kilometrice ca să-ţi iasă ţie pasienţa de 500.000 de euro la sacoşă.

Denigrator este să fugi de adevăr, să minţi, să furi, să abuzezi de funcţie ca un vizir otoman. E denigrator pentru toţi muritorii de rând care îţi plătesc taxele şi îţi întreţin huzurul.

E denigrator să fugi de dezbatere, de răspunsuri. Marioneta este un substitut al dezbaterii care lipseşte. Opinia Biroului Electoral că filmuleţele lui Bodea nu au atributul informării publicului este falsă. Din aceste panseuri persiflante oamenii află informaţii importante: de ce nu s-au făcut drumuri, de ce au eşuat proiecte de milioane de euro, de ce nu se fac pasajele care stau să se dărâme, de ce sunt bălării în parcuri etc.

E un exerciţiu democratic. E campanie electorală, stilul zeflemitor e absolut justificat raportat la interesul public de a fi informat despre catastrofele unei administraţii într-o campanie electorală. Dacă n-o mai facem nici acum, atunci când? E denigrator să pui pensionare de 75 de ani să îl tămâieze pe primar şi să negi realitatea. E denigrator să ai o vilă de 500.000 de euro la Frasin şi să o treci pe numele unui frate amărât care trăieşte dintr-un salariu de 600 de euro.

Ce-ar mai trebui să cerem voie în ţara asta? Ne-au luat turul 2 al alegerilor, ne-au luat independenţa Justiţiei, ne-au băgat în deficit de 7%, inflaţie record în Europa şi ne-au dat cea mai mică absorbţie din PNRR. Şi n-avem voie să vorbim de rău candidatul cu 7.000 de dosare penale. Omul care se scoală dimineaţa şi spune: „Vreau să văd încolonate câteva milioane de euro care să vină spre mine".

Luaţi-ne alegerile cu totul. Luaţi-ne dreptul de a ne revolta. Luaţi-ne libertatea. Poate dă în clocot mămăliga.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30