fbpx
 
Cazul Coldea: când Justiția devine o marionetă, democrația este o iluzie

Cazul Coldea: când Justiția devine o marionetă, democrația este o iluzie


Să nu credeţi că Sistemul l-a aruncat în groapa cu lei pe Coldea. S-au purtat frumos. Doar i-au închis toneta care făcea câteva sute de mii de euro/an din trafic de dosare penale.

Dacă voiau cu adevărat să-i facă rău, îl călcau pe neaşteptate cu o percheziţie la toate casele şi birourile sale şi ale tovarăşilor din mica lui cooperativă. Le făceau la toţi percheziţii electronice şi le găureau toţi pereţii din casă, plus le mai săpau o dată grădina până ajungeau la litosferă.

Altfel, scandalul e o diversiune excelentă de campanie electorală. Ciolacu şi Ciucă au devenit mai umani. Coldea reînvie coşmarul Statului Paralel care oripilează de fiecare dată.

Dar traficul de influenţă în Justiţie e adevăratul cancer al României. Modul în care suntem ţinuţi în lanţuri. Corupţii sunt ţinuţi în funcţii oricâte dovezi ar exista. Afacerea Coldea arată că șpaga în instanțe e un fenomen real, pe scară largă. E modul în care libertatea e ţinută în cuşcă. E modul în care te apucă frisoanele dacă deranjezi. Cu o Justiţie falsă, în care se trişează, niciun mare mafiot din politică nu va fi îndepărtat, oricât rău ar face.

Morala la toată povestea cu Coldea este că orice mafiot din politică REZISTĂ PÂNĂ CÂND ESTE ABANDONAT. Nu dispare când este vinovat, nu dispare când presa îl dă în vileag, nu dispare când poporul nu îl mai vrea. Alegerile sunt o formalitate cu o prezenţă de 25%, marile adevăruri rămân ascunse, Sistemul îl ţine în proptele şi îl protejează printr-o Justiţie de carton, care răspunde comenzilor.

Marii ticăloşi plătesc şi scapă. Vulnerabilităţile sunt exploatate şi ei rămân să fie utili în funcţiile lor. E un regim ticăloşit. Deficit uriaş, colectare slabă, creştere pe consum, datorii care iau înfăţişarea Greciei, aceasta e moştenirea acestei mafii care ne ţine la respect. Pentru că scopul este să fure, iar Justiţia să-i scape. Coldea e o diversiune, dar creează prilejul de a vorbi despre marile reţele de influenţă din sistemul judiciar. Aşa cum candidatura lui Cârstoiu a făcut posibil să vadă toată lumea că baronii din Sănătate spoliază sistemul public de miliarde de lei şi au îngropat repede subiectul.

Când Justiţia e o caricatură, democraţia e o iluzie. Mafia a învins. Coldea e o marotă, infractorii candidează în general peste tot, iar singurul nostru rol pe Pământ este să le plătim lor datoriile de zeci de miliarde de euro. Mulţi nu ştiu, nu înţeleg, dar avem toţi lanţurile la gât. Suntem sclavii Mafiei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30