fbpx
 
Caracatiţa Chirica-Asimionesei a devenit toxică pentru Iaşi: îşi cumpără hotel din banii ieşenilor

Caracatiţa Chirica-Asimionesei a devenit toxică pentru Iaşi: îşi cumpără hotel din banii ieşenilor


Planul cumpărării Hotelului Traian de către Primărie s-a născut în laboratoarele BZI. Lui Mihai Chirica nu-i trecuse ideea prin cap. Amănuntele sunt interesante, le voi dezvălui zilele următoare.

Simplul fapt că primarul insistă şi încearcă să-şi facă majoritatea necesară în Consiliul Local pentru a prelua acest hotel arată că hidra Chirica-Asimionesei este toxică pentru oraş.

Chirica vrea să ia hotelul din banii ieşenilor şi apoi să-l dea în administrare grupului său de interese. E un biznis la cheie făcut cu banii mei. Preţul e bun, dar moral e o catastrofă.

Administratorii privaţi îşi vor însuşi beneficii fără să investească un leu, iar bilanţurile vor fi tot timpul în defavoarea partenerului public, pentru că aşa se întâmplă întotdeauna, sacul banilor publici e fără fund la cheltuieli şi găurit la venituri.

Tupeul lui Chirica de a da 5 milioane de euro pentru Hotel Traian, doar pentru a-l păstra, generaţii de-acum înainte, în interiorul grupului său de interese, arată decuplarea sa de la urgenţele reale ale Iaşului. Adevăratele provocări ale unui primar la standardele 2020 sunt marile investiţii. Iar Chirica e repetent, e un parazit pe umerii oraşului. Aşteaptă banii alocaţi direct de UE Iaşului, dar pe proiecte proprii sau pe banii pentru care a existat competiţie Chirica a pierdut tot.

Iaşul excelează la servicii bugetofage, cu client captiv: salubrizare şi spaţii verzi. Poliţia Locală este o altă obsesie a primarului, pentru că este un serviciu la vedere şi creează impresia de implicare şi utilitate la îndemână, de genul ajutatul bătrânelor să treacă strada. Eu sunt excedat de poliţiştii locali, masaţi în special în Centru, mi se par stresanţi, te scrutează mereu cu privirea, în lipsă de ocupaţie, să vadă dacă nu te pot prinde cu ceva şi-mi lasă impresia gărzilor patriotice, aflate mereu în mişcare dar habarniste.

Chirica perorează, nu face proiecte mari şi dă tunuri conspirate de mafia sa personală. Sunt cele trei caracteristici ale unei grupări interlope care guvernează Iaşul din 2015 - în mai se fac 4 ani. De câteva săptămâni, s-au intensificat campaniile murdare pe FB, ofensiva a început, sunt folosite sute de conturi, grupuri-fantomă controlate de Asimionesei-Cervatiuc, Dumitrașcu-Onofrei, Toderașcu. Toţi sunt beneficiari ai tunurilor date cu Primăria, trăiesc exclusiv pe spatele banilor publici. Agresivitatea mesajelor difuzate pe FB este fără precedent. Trucaje, infomații otrăvite, oameni respectabili tăvăliţi în noroi, o întreagă maşinărie care te macină psihic şi manipulează sute de mii de ieşeni. Este exact războiul cibernetic practicat de ruşi.

Deasupra tuturor acestor mizerii stă un singur beneficiar, Mihai Chirica, tratat ca un zeu, fiind de fapt un prinţ al tenebrelor, un monstru care se târăşte în întuneric.

Sunt cele două dimensiuni ale Iaşului în acest moment: asediul de o violenţă fără precedent asupra oraşului şi deficienţele reale, marile urgențe ale urbei lăsate de izbelişte.

Vinerea aceasta a fost cel mai înfiorător trafic din istoria recentă a oraşului: traseul Tudor-Elena Doamna-Independenței a fost infernal de parcurs. Pe ambele sensuri, o coloană lungă de 2 km se târa bară la bară, blocând toate intersecţiile. Cu 5 milioane de euro faci un pasaj de separare a sensurilor peste Bahlui, în Tudor. Cu 5 milioane de euro faci un tunel în intersecţia A. Panu-Elena Doamnă şi o subtraversare în Tg. Cucu. Aceste proiecte sunt urgente, trebuie făcute acum, Iaşul are bani, este bancabil, nu trebuie să vorbim despre ele ca aparţinând unui viitor improbabil, cu nişte termene nedefinite. Şi aceste proiecte costă exact cât vrea Chirica să dea pe Hotelul Traian.

Grupul din jurul său a ajuns să linşeze persoanele publice şi să practice un soi de terorism cibernetic. Nu e nimic din spiritul liberal în aceste practici, deşi Chirica bate la porţile PNL, aproape să le dărâme. Cum poţi patrona asemenea mizerii şi să te consideri un lider modern, curat şi european? Cum poţi ţine lângă tine mafia imobiliară şi să te crezi cel mai potrivit să conducă PNL la Iaşi în lupta cu PSD?

Chirica îl va aduce în PNL pe viceprimarul Harabagiu, care e mână în mână cu câţiva dintre cei mai mari mafioţi din Iaşi. Recent, unui imobiliar i-a fost incendiat un Mercedes de 100.000 de euro, suspectul fiind un alt imobiliar, căruia victima îi datora 70.000 de euro. Un alt investitor imobiliar i-a dat nişte şuturi în gură unui antreprenor din Iaşi, rupându-i maxilarul şi smulgându-i dinții din gură. Inclusiv la cumătria organizată de Chirica la Castel, doi imobiiari şi-au dat cu capul în gură la baie.

Ăştia sunt cei cu care Harabagiu şi Chirica stau la masă. Asta e fața lor reală. De-o săptămână, site-ul lui Asimionesei linşează ordinar dealerul Ford din Iaşi pentru că i-a întârziat o lucrare cu 24 de ore.

Patronul informal al BZI a intermediat prestarea serviciilor pentru un primar din judeţ. A vrut să se dea el mare. Reparaţia la autobuzul şcolar a fost începută azi, Asimionesei o voia terminată până la ora 14.30, iar şeful Ford a spus că nu poate preda maşina decât mâine, la ora 12.00. Asimionesei i-a spus: „Bă, tu ştii cine sunt eu?”. Articolul denigrator care ar trebui, chipurile, să-l distrugă pe dealerul Ford, stă de-o săptămână pe site-ul BZI. Un antreprenor care munceşte pe brânci de 20 de ani a ajuns să fie cârpa de şters pe jos a unui mafiot care îşi închipuie că e conducătorul Iaşului, Chirica fiind păpuşa lui. Mă gândeam la toată istoria Ford, la blazonul acestui gigant, la zecile de angajaţi de la Ford Iaşi, care muncesc zi-lumină, ca nişte furnici, pentru a-şi hrăni familiile şi a plăti impozite şi cum la Iaşi îi calcă în picioare un infractor condamnat pentru şantaj.

E o gravă răsturnare a legilor firii, a valorilor profesionale şi pur umane. Mafia Chirica-Asimionesei trebuie să dispară. Altfel, ne vom amăgi cu miracolul IT, care a salvat Iaşul în ultimii 6 ani, şi nu vom şti cu adevărat care e viteza reală cu care trebuie să se dezvolte acest oraş. Chirica a pierdut 12 milioane de euro pentru autobuze hibride din cauza nepăsării sale, iar Brașovul a primit o sumă triplă, neaşteptată, cu care îşi rezolvă toate problemele de transport, totul pe seama Primăriei Iaşi. Subalternii primarului spun că acesta a uitat de proiect, pur şi simplu l-a lăsat de izbelişte. Ieşenii nu realizează care sunt interesele lor reale şi pe cine încălzesc la sân.


Citeste si...
Nota
(5 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: