fbpx
 
Caravana PSD din campaniile trecute. Mihaela Ivancia este de 30 de ani în prima linie a partidului, fără a avea însă niciodată funcții executive Caravana PSD din campaniile trecute. Mihaela Ivancia este de 30 de ani în prima linie a partidului, fără a avea însă niciodată funcții executive

OPINIE. Scandalul de la Iași: PSD se dă de ceasul morții să câștige PNL


Ce se întâmplă în PSD Iaşi este o operaţiune disperată a lui Vasile Toma şi Asimionesei de a-l ajuta pe Costel Alexe să câştige Consiliul Judeţean. Nişte pesediști luptă ca un liberal să câştige la Judeţ, dacă aţi fi crezut vreodată că e posibil. Cred că Solcanu şi Nichita s-ar spânzura de grindă să audă aşa ceva. Pesediștii au ajuns copiii de mingi ai lui Chirica şi PNL la nivel local. Vasile Toma este cel mai important prieten al lui Mihai Chirica în PSD.

Maricel Popa conduce în sondaje, iar trendul lui Costel Alexe este descrescător. Îi trebuie o scurtcircuitare pentru a mai avea şanse în această campanie.

Popa şi-o merită, a stat ca un Ghiocel în faţa lui Asimionesei şi a lui Chirica. Mult timp a avut alibiul că primarul e la un pas de-a reveni în PSD. Doamnelor şi domnilor, Mihai Chirica a fost, în februarie anul acesta, la câteva zile de o revenire în PSD. Asta e marea achiziţie a PNL, un om care a jucat la două capete până în ultima clipă, nu e nimic moral în această racolare, doar securizarea unei victorii în graficul naţional. Totul e statistică, nu oameni şi principii.

Am scris acum o săptămână că oamenii care nu stau solid pe picioarele lor nu au ce căuta în politică, şi m-am referit la Maricel Popa şi Marius Ostaficiuc. În politică nu te strecori printre obstacole, trebuie să le dobori şi să domini. Nu poţi fi pasager în trenul altuia, trebuie să fii locomotivă. PSD are cea mai slabă garnitură la nivel naţional din istoria sa. Seralişti gângavi, șpăgari, îmbogăţiţii prin corupţie şi câteva isterice. Marele noroc al PNL este că PSD e la fel de indezirabil în ochii românilor ca în urmă cu un an. Gândiţi-vă că la Iaşi PSD are candidat la Primărie un cvasi-inexistent, dr. Ciuhodaru, o nălucă, un psihopat care ridică două degete ca să-i dea voie Chirica să vorbească. În halul ăsta a ajuns PSD.

În acest moment, PSD Iaşi e anexă la PNL cu largul concurs al lui Maricel Popă, care n-a mai pronunţat cuvântul Chirica de 1 an. Mai rău e că Vasile Toma, care vrea să preia filiala, e tot o slugă. N-are un sfânt şi vine cu o groază de obligaţii după dânsul. La ce asistăm acum e angrenarea filialei PSD în serviciul unui adversar politic.

Chirica şi Alexe trebuie să câştige cu orice preţ. Nu e nimic aspiraţional pentru Iaşi, e pur şi simplu Mafie. Cei doi sunt nişte epave morale. Orice cenzură dispare. PNL va face alianţa cu PSD la municipiu şi Guvern cu USR la Bucureşti. Iaşul va fi confiscat (este şi va mai fi). Costel nici măcar nu are anvergura unei influenţe pozitive în relaţia cu Chirica, să-i tempereze megalomania şi să-i pretindă o emancipare în spiritul liberalismului. Adică servicii publice curate, urbanism aseptic, restructurarea aparatului public, supleţe bugetară şi mai puţin baronism. Nu, vor face dezastru împreună.

Cosette Chichirău (USR) e un iepuraş care face figuraţie. A compromis şi aceste alegeri. Ieşenii nu au de ce să mai iasă la vot. Chirica va lua de fapt tot 90%, camuflat în alte culori electorale, sub alte chipuri, cameleonic. Nimeni din oferta politică nu vrea să scoată Iaşul de pe modulul Asimionesei. Suntem ca Vasluiul anilor '90. Nu bat câmpii.

PSD are nevoie de un luptător, un căpcăun integru care să taie capetele la toţi. Integru la PSD nu prea există. Noapte bună, 2020, noapte bună, ieşeni.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: