fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 20 Decembrie 2023

EXCLUSIV: REPORTER a studiat în întregime dosarul penal în care fostul șef de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) “Prut-Bârlad”, Petru Avram, a fost trimis în judecată de DNA, în iunie 2022, pentru abuz în serviciu și influențarea declarațiilor, în formă continuată

Avram a trimis utilaje și angajați ai instituției să lucreze la domeniul lui Costel Alexe de la Sculeni, viitorul Arcaland, dezvăluirea fiind făcută de REPORTER în februarie 2021

Exact în acele zile, Avram era interceptat de DNA în faimosul Dosar Chelnerița pornit de la un material Recorder în care era vorba de angajări ilegale și în care acesta se definea drept „un animal politic”

Procurorii au constatat că, după articolul din REPORTER, Avram vorbea la telefon cu subordonații care merseseră la Sculeni și le indica ce minciuni să spună pentru a ascunde cele întâmplate

„Boss, umblă niște reporteri pe aici prin sat, pe la mine”, îi spunea un muncitor lui Avram, care dispunea: Tre’ să spuneți că nu... da dacă v-ați dus, ați fost în timpul vostru liber”

În mod curios, actualul președinte al Consiliului Județean, Costel Alexe, cumătru cu Avram și șef al acestuia pe linie de partid, proprietar de facto la Sculeni, a scăpat total neatins de această anchetă, de parcă muncitorii au intrat cu forța pe teren și au făcut lucrări de capul lor

Din dosar reiese că muncitorii au fost în legătură cu unul dintre frații lui Alexe, dar și acesta a ieșit basma curată

În acest moment, dosarul a ieșit din Camera Preliminară și se află pe rolul primei instanțe, pe fond. Avram este singurul inculpat


Publicat in Anchete
Un accident rutier s-a produs miercuri seara în localitatea dâmboviţeană Corbii Mari, fiind vorba de un microbuz răsturnat în afara părţii carosabile, iar din primele informaţii sunt victime multiple şi s-a activat Planul Roşu de Intervenţie, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Publicat in Social
România are cel mai prost sistem de sănătate din Uniunea Europeană, cu cei mai mulți oameni care mor de boli tratabile, cu una din cele mai mici speranțe de viață și cele mai mici cheltuieli cu sănătatea din UE.

Publicat in Sanatate
Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a anunțat, miercuri, că a depus o plângere penală împotriva președintelui AUR George Simion, pentru incidentul care a avut loc marți, 19 decembrie, în Parlamentul României.

Publicat in Justitie
Patrick Poivre d'Arvor, fostul prezentator vedetă al postului francez de televiziune TF1, a fost pus sub acuzare luni pentru un viol comis în 2009, în cadrul unei anchete judiciare deschise în urma unei plângeri depuse de scriitoarea Florence Porcel, a anunţat marţi seară parchetul din suburbia pariziană Nanterre, informează AFP.

Publicat in Panorama
La începutul anului, oficialii companiei de infrastructură promiteau tăieri de panglici pentru tronsoane de linii feroviare modernizate pe o lungime de aproape 100 km, ceea ce ar fi fost un record pentru România. Rezultatul final a fost însă 0 km.

Publicat in Administratie Locala
Administratorul firmei, care a executat lucrările la clădirea prăbușită din Odorheiu Secuiesc, a fost reținut pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Publicat in Social
Un bărbat de 31 de ani este cercetat penal de procurorii din Prahova, fiind suspectat că în luna august a anului trecut a ucis un alt bărbat, pe care l-a îngropat într-o pădure, într-o zonă greu accesibilă.

Publicat in Justitie
O echipă de medici americani raportează ceea ce pare a fi primul caz pediatric de paralizie bilaterală a corzilor vocale după infecţia cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala Covid-19.

Publicat in Sanatate
Românii sunt experți în tăierea porcului și în prepararea celor mai delicioase feluri tradiționale. De Ignat, pe 20 decembrie, gospodarii sacrifică animalul și încep oficial pregătirile pentru masa de Crăciun.

Publicat in Timp Liber
Pagina 1 din 3